Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Εκδηλώσεις Σ.ΕΠ.ΑΦ.Ι. με "Της Ζωής τα Ευτράπελα"! Αθήνα-Θεσ/νίκη Κυριακή 3 Μαρτίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε στην πρώτη εκδήλωση στήριξης, οικονομικής ενίσχυσης και συνάντησης για το 2024 που διοργανώνει το Σωματείο Επαγγελματιών Αφήγησης Ιστόρησης (ΣΕΠΑΦΙ), για τους μικρούς και μεγάλους φίλους των παραμυθιών και των αφηγήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η αφήγηση είναι μια μορφή ανθρώπινης επαφής που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων, οι ιστορίες θρέφουν τον νου και την ψυχή όλων μας, απλώνονται πα­ντού. Η αφήγηση είναι μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Υπάρχουν ανάμεσα μας, εκείνες κι εκείνοι που την υπηρετούν με προσήλωση κι ανάγκη να ζουν και να εργά­ζονται μέσα στην τέχνη αυτή, σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται κι αγωνίζεται με κάθε τρόπο.

Το ΣΕΠΑΦΙ στηρίζει τις προσπάθειες των εργαζομένων-επαγγελματιών της αφηγη­ματικής τέχνης, προκειμένου να αναγνωρίσει η Πολιτεία τα εργασιακά δικαιώματά τους, να αναγνωριστεί συλλογικά η σπουδαιότητα της αφηγηματικής τέχνης από επίσημους φορείς και να αξιοποιηθεί, με αναγνωρισμένα εργασιακά δικαιώματα, η παρουσία της Αφηγήτριας και του Αφηγητή, σε χώρους που αφορούν τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Υγεία, κ.α., όπως συμβαίνει σε συνανθρώπους μας, εργαζόμενους στο πεδίο των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Το Σωματείο μας τιμώντας την πλούσια Λαϊκή Προφορική Παράδοση του τόπου μας, διοργανώνει αυτή την εκδήλωση για την παραμυθία των λαϊκών ιστοριών, με την ευτράπελη διάθεσή τους, σε μια αποκριάτικη περίοδο που δύσκολα έχει το γλέντι και το ξεφάντωμα σαν άλλοτε. Άλλαξαν πολλά στο πέρασμα των χρόνων, μα η ανθρώπινη ψυχή, για τους ίδιους λόγους γελάει και κλαίει, την ίδια ανάγκη έχει για παρηγοριά. Σας περιμένουμε λοιπόν, για να σας αφηγηθούμε...

"ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ!"

σε δύο χώρους που μας τιμά η φιλοξενία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

 Στην Αθήνα 

στο Θέατρο Της Κούκλας (Ψαρουδάκη 34) Κάτω Πατήσια

(Πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ)

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024,

 ώρα 18:00-21:00

Με την ευγενική υποστήριξη των μελών μας στις αφηγήσεις:

Αγγελική Αγαλιανού, Μαρία Βραχιονίδου, Δημήτρης Μάλλης, Καλλιρρόη Μουλά, Νάγια Οικονοπούλου, Δημήτρης Β. Προύσαλης, Σπύρος Τσίρος, Ελεάνα Χατζάκη

(και έκτακτες συμμετοχές)


Στη Θεσσαλονίκη 

στο Σάρωθρον Cafe Bar (Κατούνη 17)

Την Κυριακή 3 Μαρτίου ώρα 19:00 - 21:00 

Με την ευγενική υποστήριξη των μελών μας, στις αφηγήσεις:

 Ελένη Μπασδάρα, Αντωνία Μπατσαλή, Στέλλα Τσατσαρώνη, Στέλλα Τσίνγκου

 

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς,

Σωματείο ΕΠαγγελματιών ΑΦήγησης Ιστόρησης                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου