Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

5ο Φεστιβάλ Αφήγησης "στης Ελιάς το δάκρυ" Καλαμάτα 29 Μαρτίου-1 Απριλίου 2024


Από τα πολλά υποσχόμενα το Φεστιβάλ Αφήγησης Καλαμάτας "στης Ελιάς το δάκρυ", έχει βγάλει ρίζες στα μεσσηνιακά χώματα και εκπροσωπεί την Πελοπόννησο στο αφηγηματικό χάρτη των διοργανώσεων με θεσμικό χαρακτήρα, έχοντας ως χρόνο γέννησης του, το πολύπαθο 2020, με την τύχη να ξεκινήσει τις εκδηλώσεις της παρθενικής του εμφάνισης λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας του Covid 19. Από τότε γνώρισε τόσο μορφή διοαδικτυακή όσο και με φυσική παρουσία τα τελευταία χρόνια.

Για το 2024, έχοντας ως κύριο χώρο φιλοξενίας των παραστατικών αφηγήσεων το Studio Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, ξετυλίγει τις εκδηλώσεις του την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ολοκληρώνει τον κύκλο του τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Η διοργάνωση και η διατήρηση σε λειτουργία ενός φεστιβάλ Αφήγησης, δεν είναι μήτε εύκολη υπόθεση, μήτε γίνεται άκοπα, και μια ματιά στην ιστορία της παρουσίας φεστιβαλικών προσπάθειών μπορεί να αποδείξει του λόγου το αληθές, αφού εδώ και πολλά χρόνια τέτοιου είδους φεστιβαλικές αναλαμπές έχουν παρουσιαστεί ουκ ολίγες κατά καιρούς σε διάφορες γωνιές, τόσο της Πελοποννήσου όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (Κρήτη, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, νησιά Βορείου Αιγαίου) που έσβησαν για μια πληθώρα αιτιών.

Φαίνεται όμως πως πέρα από την καλή και αγαθή πρόθεση-που αποδεικνύεται τελικά λίγη μπροστά στη σοβαρότητα των απαιτήσεων- ή άλλοτε εξαρτάται μόνο από την οικονομική συνισταμένη, ο χρόνος αποτελεί μια μικρή ένδειξη της θέλησης, της σύμπνοιας, της αποφασιστικότητας, του σχεδιασμού και οργάνωσης που προσφέρεται, προς την άγρα ανάλογων συμπερασμάτων.


Δεκατέσσερεις αφηγητές και αφηγήτριες μαζί με δύο μουσικούς μοιράζονται παραμύθια λαϊκά και προσκαλούν το παραμυθόφιλο ακροατήριο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις.

Από εμάς με την καρδιά μας ανοιχτή 
ευχόμαστε 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

για μια ακόμη φορά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου