Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Άσεμνα λαϊκά παραμύθια και τραγούδια της Αποκριάς


"Σαράντα μ...ιά μι κύκλουσαν..."
 
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017
ώρα 9.00 μμ
 
 Μια hard core βραδιά μέσα στο ανεκτικό μα και αναγκαίο για την έκφρασή του πνεύμα της Αποκριάς υπόσχονται οι κεραστές  της συνάντησης:
 
ο παραμυθάς Δημήτρης Β. Προύσαλης
και ο μουσικός-τραγουδοποιός  Φίλιππος  Πλακιάς, 
 
καθώς ανασύρουν από το σεντούκι της προφορικής παράδοσης λαϊκά παραμύθια που η μέρα ντροπιάζεται να πει μαζί με τραγούδια πιπεράτα περασμένα από το δοκίμι του χρόνου. 
 
 Μια περιδιάβαση ανάμεσα σε ιστορίες και άσματα του λαού που ΄'μελετά" την ανθρώπινη συμπεριφορά στην πιο κρυφή της έκφραση, η οποία προκαλεί, προβληματίζει, ανασύρει, αναστοχάζεται και συμπεραίνει γύρω από την γονιμική και ζωοποιό ενέργεια μιας δύναμης μοναδικής σε δυνατότητες αλλά και συνέπειες. Ένα συναπάντημα ανάμεσα στα απόκρυφα του φαντασιακού συλλογικού που καθρεφτίζει ξεμπροστιάζοντας βασικές ανθρώπινες συμπεριφορές και παράλληλα εκθέτει κοινωνικές και ατομικές ηθικές.
Ανώνυμα λαϊκά τραγούδια και προφορικές ιστορίες απ’ τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής, για την περίοδο του χρόνου όπου τα ανείπωτα μπορούν να αρθρωθούν και τα "ακατάλληλα" μπορούν να γίνουνε τραγούδι... Ένα ταξίδι στα ξεδιάντροπα καμώματα του κόσμου που υπονομεύουν τη σκοτεινιά της κοινωνικής ηθικής, εκεί που τα ανήθικα δεν έχουν όριο και παραμύθια ακούγονται σιγανά υπό τη συνοδεία τραγουδιών που όλοι ξέρουν μα ντρέπονται να πουν...
 Αυστηρά για ενηλίκους με τη σύμφωνη γνώμη οικείων συγγενών και καρδιολόγων ιατρών!

ΙΛΙΟΝ
Cinema & Stage
 
Πατησίων και Τροίας 34
(Στάση Αγγελοπούλου)
Σταθμός ΗΣΑΠ Βικτώρια ΄
 
Είσοδος 7 ευρώ

τηλ. 210-8810602 & 6949294681

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου