Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Εκδήλωση στη Βόρεια Εύβοια: Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας σπίτι. Ιστορίες οικολογικής ευαισθητοποίησης Σάββατο 28 Μαΐου 2022



Με μεγάλη χαρά θα ταξιδέψουμε στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βόρειας Εύβοιας και οι εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ, στην οποία θα γίνει παρουσίαση της συλλογής του Δημήτρη Β. Προύσαλη

"Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας σπίτι. 
Ιστορίες οικολογικής ευαισθητοποίησης"

Στη Λίμνη Ευβοίας, στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ΕΛΥΜΝΙΟΝ
Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022
και ώρα 19.30

Η εν λόγω συλλογή τυπώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 
και είδε το φως της κυκλοφορίας τον Ιανουάριο του 2021.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
 ο Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων ΕΥΜΑΡΟΣ

και ο επιμελητής της έκδοσης
Δημήτρης Β. Προύσαλης,
Δάσκαλος, προφορικός αφηγητής, Υπ Δρ ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ 
και Επιστημ. Εκπρόσωπος της ΑΜΚΕ
"Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"

Πρόκειται για μια συλλογή μοναδική στο είδος της στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά, καθώς μέσα στις σελίδες της απαγκειάζουν 65 ιστορίες μυθολογιών και λαϊκών παραμυθιών από τις προφορικές παραδόσεις των λα;vν του κόσμου με επίκεντρο τη διαχρονική  σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον στο οποίο φιλοξενείται και που το δανείζεται από τις γενιές που θα έρθουν στο μέλλον.
Χωρισμένο σε δώδεκα κεφάλαια φέρνει στην επιφάνεια σημαντικές πλευρές του πλαισίου που ο άνθρωπος πολλές φορές υπονομεύει και προσβάλει και που δυστυχώς εξακολουθεί και στις μέρες μας να πληγώνει με χαρακτηριστική αδιαφορία, επιθυμώντας ως υλικό να συμβάλει σε έναν σοβαρό διάλογο με την αρωγή του άυλου πολιτισμού.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει προφορική ιστόρηση από επιλεγμένες ιστορίες της συλλογής και η βραδιά θα κλείσει με μουσικό μέρος από τους Μιχάλη Αντωνίου και Δημήτρη Χρυσόπαιδου που παίζουν αφιλοκερδώς.


Με την υποστήριξη της




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου