Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Λέσχη Αφήγησης Βόλου "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία"-Ξεκινά ξανά ζωντανά Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Σε έναν πολύ αγαπημένο για τους Βολιώτες χώρο, το Εξοχικό Κέντρο ΑΥΡΑ στην περιοχή Άναυρος του Βόλου, θα βρεθούν οι φίλοι και φίλες των λαϊκών αφηγήσεων και του παραμυθιακού λόγου, της προφορικής παράδοσης, που στηρίζουν και παρακολουθούν τη Λέσχη Αφήγησης Βόλου "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία". Το Εξοχικό Κέντρο ΑΥΡΑ υπήρξε και συνεχίζει από το 1883 μέχρι και σήμερα, να αποτελεί έναν προσφιλή προορισμό τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες.


Μετά λοιπόν από διετή αποχή από τις ζωντανές συναντήσεις-λόγω των συνεπειών της πανδημίας του Covid19-με ένα μικρό ενδιάμεσο διάστημα διαδικτυακών συνδέσεων, θα πραγματοποιηθεί ξανά το μηνιαίο αντάμωμα.
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 
και ώρα 8.30 μμ 

Η Λέσχη Αφήγησης Βόλου "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" ξεκίνησε το 2019, ως μια πρωτοβουλία του Νίκου Βαραλή, δημοσιογράφου, διευθυντή του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και μέλους του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού». Εντάσσεται στις δραστηριότητες της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας» του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος». Υλοποιείται δε με τη συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».



Στόχευση των διοργανωτών της Λέσχης είναι να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος αναφοράς, μέσα στον οποίο θα γίνονται αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Επιπλέον, και να υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που αρέσκονται να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των πολλών ανώνυμων που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες.


Από τις πρώτες κιόλας δράσεις και εκδηλώσεις της, η Λέσχη Αφήγησης Βόλου γνώρισε μεγάλη επιτυχία, καθώς αρκετοί άνθρωποι διάφορων ηλικιών πλαισίωναν τις εκδηλώσεις τις στον φιλόξενο και προσβάσιμο χώρο της Wonderschool, Σπυρίδη 93, στον Βόλο, όπου φιλοξενήθηκαν από την αρχή των δραστηριοτήτων και μέχρι την διακοπή τους, που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού.

 Να θυμίσουμε ότι  στη Λέσχη Αφήγησης Βόλου, γίνεται αφήγηση από το υλικό των λαϊκών παραμυθιών, των μύθων,των λαϊκών παραδόσεων, των θρύλων και των συναξαριών και ότι έχει να κάνει με την προφορική παράδοση. Δεν αφηγούμαστε προσωπικές ιστορίες.


 Για επικοινωνία με τον υπεύθυνο της Λέσχης κ. Νίκο Βαραλή:

 στην ηλεκτρονική διεύθυνση nikosvaralis@gmail.com

 ή στο τηλέφωνο 6995772993.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου