Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Ο Μάης της Λέσχης Αφήγησης Θεσσαλονίκης Τετάρτη 24/5/2023

Την πέμπτη κατά σειρά συνάντησή της για το 2023 οργανώνει η Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" με το αφηγηματικό αντάμωμα του τρέχοντα μήνα Απριλίου. Έχοντας ως σταθερή ημέρα την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, καλεί τους φίλους και τις φίλες των προφορικών ιστορήσεων την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 στις ώρες 19.00-21.00 στον φιλόξενο χώρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είμαστε εδώ κάθε την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα για ακούσουμε παραμύθια να αφουγκραστούμε τον κόσμο μέσα από την μαγεία και να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.
Εάν είσαι παραμυθάς και θέλεις να μοιραστείς ένα παραμύθι, θρύλο , μύθο από την προφορική παράδοση μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας με μήνυμα στη σελίδα μας Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης και στο e- mail.: lesxi.afigisis.thess@gmail.com
Εάν σου αρέσει να ακούς παραμύθια είσαι στο σωστό σημείο.
Καλώς να ορίσεις.
Η Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης «Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία» είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων με πρόθεση να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος και χρόνος αναφοράς με αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας των λαών, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν προφορικά, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που επιθυμούν να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των ανώνυμων πολλών, που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες. Ένα ανοιχτό εργαστήρι όπου μπορούν παραμυθάδες επαγγελματίες και μη, μαθητευόμενοι σχετικών σεμιναρίων, αυτοδίδακτοι, ερασιτέχνες, παραμυθόφιλο κοινό ή με οποιαδήποτε ιδιότητα να ανταμωθούν και να μοιραστούν γνωστές και άγνωστες ιστορίες (λαϊκά παραμύθια, μύθοι, μυθολογικές ιστορίες, λαϊκές παραδόσεις, συναξάρια, θρύλοι) από το μακρινό χτες για τους ανθρώπους του σήμερα.
Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από της Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη».

Φωτοπανόραμα από τη συνάντηση του Απριλίου 2023

























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου