Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης: Το αντάμωμα του Μαρτίου Τετάρτη 22/3 Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης οργανώνει την τρίτη κατά σειρά συνάντησή της σε μηνιαία βάση, για το 2023. Με σύνθημα "Αν δώσει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά σ’ εκείνο το ζευγά που ’χει πολλά σπαρμένα." οι φίλοι και φίλες της προφορικής ιστόρησης στη Νύμφη του Θερμαϊκού  ετοιμάζονται για το αντάμωμά τους.  
Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 και ώρες 19.00-21.00 
σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και στο φιλόξενο χώρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Όσοι παραραμυθούδες και παραμυθάδες θέλουν να μοιραστούν ένα παραμύθι, θρύλο, μύθο από την προφορική παράδοση να επικοινωνήσουν μαζί μας με μήνυμα στη σελίδα μας Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης και στο e- mail.: lesxi.afigisis.thess@gmail.com.
Λίγα λόγια για τη λέσχη μας,
Η Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης «Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία» είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων με πρόθεση να δημιουργηθεί ένας σταθερός χώρος και χρόνος αναφοράς με αφηγήσεις από τον ανεξάντλητο κόσμο της προφορικής λογοτεχνίας των λαών, δίνοντας την ευκαιρία αφηγηματικής έκθεσης σε όσο το δυνατόν περισσότερο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να αφηγηθούν προφορικά, σε όσους αγαπούν να λένε ιστορίες και σε όσους αρέσκονται να τις ακούν. Υποδέχεται παλιούς και νέους φίλους που επιθυμούν να ταξιδεύουν μέσα από τα λόγια των ανώνυμων πολλών, που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας και αξίζει να ακουστούν και πάλι σε νέες συνθήκες. Ένα ανοιχτό εργαστήρι όπου μπορούν παραμυθάδες επαγγελματίες και μη, μαθητευόμενοι σχετικών σεμιναρίων, αυτοδίδακτοι, ερασιτέχνες, παραμυθόφιλο κοινό ή με οποιαδήποτε ιδιότητα να ανταμωθούν και να μοιραστούν γνωστές και άγνωστες ιστορίες (λαϊκά παραμύθια, μύθοι, μυθολογικές ιστορίες, λαϊκές παραδόσεις, συναξάρια, θρύλοι) από το μακρινό χτες για τους ανθρώπους του σήμερα.
Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από της Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη»


 Φωτογραφικό πανόραμα από τη συνάντηση του Φεβρουαρίου 2023








 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου