Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας στα Πρακτικά του Συνεδρίου Ψηφιακής Λαογραφίας


Κυκλοφόρησε ψηφιακά ο τόμος "Ψηφιακή Λαογραφία και σύγχρονες μορφές του λαϊκού πολιτισμού" που συμπεριλαμβάνει επιλεγμένες εισηγήσεις από όσα είχαν ακουστεί στο διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο που διοργάνωσε με πανελλήνια συμμετοχή το Πανεπιστήμιο Ρόδου,με θέμα: 

«Λαϊκός Πολιτισμός και Ψηφιακός Κόσμος. Για μια Ψηφιακή Λαογραφία 
και πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2021. 

Δημοσιεύεται στο ψηφιακό περιβάλλον του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στην διεύθυνση https://ebooks.epublishing.ekt.gr/index.php/apll/catalog/book/178.

και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το κατεβάσουν 

Στο τόμο αυτό που αντανακλά τους τέσσερεις άξονες που αποτέλεσαν τον κορμό των επιστημονικών ανακοινώσεων έχει συμπεριληφθεί η ανακοίνωση του γράφοντα που αφορά σε μια επιστημονική προσέγγιση της διαδικτυακής μορφής που υιοθέτησε η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" με αφορμή την επίδραση των συνεπειών της Πανδημίας του Covid 19.
Η εισήγηση  του Δημήτρη Β. Προύσαλη, δάσκαλου, προφορικού αφηγητή και Υπ Δρ ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ είχε θέμα:

«Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία: Από τη ζωντανή αφηγηματική κοινότητα στη διαδικτυακή συνύπαρξη. Η περίπτωση της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας. Όψεις, σκέψεις, προοπτικές» 

σελ. 294-304

Η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" λειτουργεί σε μηνιαία βάση από τον Σεπτέμβριο του 2016 στην περίοδο Σεπτέμβριος-Ιούνιος. Φιλοξενείται στο Βιβλιοπωλείο -Cafe FREE THINKING ZONE και φιλοξενεί οποιονδήποτε θα ήθελε να αφηγηθεί προφορικά από τη δεξαμενή της προφορικής λογοτεχνίας (Λαϊκά παραμύθια, Μύθοι Αισώπου, Θρύλοι, Μυθολογικές ιστορίες, συναξάρια, λαϊκές παραδόσεις) του ελληνόφωνου κόσμου ή μη. Είναι μια πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" με όμορες προσπάθειες-συλλογικότητες τις Λέσχες Αφήγησης Βόλου, Θεσσαλονίκης και Λάρισας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου