Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Αφήγηση Μαθητείας: "Αιτιολογικά παραμύθια που εξηγούν το Πώς και απαντούν στο Γιατί" Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 20.00 στο ΖΟΟΜ

Να λοιπόν που ξαναβρισκόμαστε. Μια καινούργια ομάδα εκκολαπτόμενων παραμυθούδων-αφηγητριών-ιστορητριών επιχειρεί τη δεύτερη αφήγηση μαθητείας ανά μήνα (περίοδος Οκτώβριος 2022-Ιούνιος 2023) σε ένα ενδιαφέρον ταξίδι ατομικής και συλλογικής εμβάθυνσης, κατανόησης, εμπλουτισμού της προσωπικής αφηγηματικής της σχέσης, όπου θα προσεγγίζει προφορικά λαϊκά παραμύθια από τη δεξαμενή της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, επιλέγοντας αφηγηματικά σώματα από τις παραδόσεις του Κόσμου.

Η Ομάδα Αφήγησης "Παραμυθολογιάστρες" (Λένα Κουιρουξή, Μαργαρίτα Μαλτέζου, Παναγιώτα Μωυσιάδου, Δανάη Σαμαρά, Μαίρη Σιδέρη και Στέλλα Στιβαχτάρη) θα "δοκιμάζεται" και θα δοκιμάζει κάθε μήνα μια διαφορετική θεματική, προσθέτοντας στην εμπειρία της έκθεσης, υιοθετώντας και παγιώνοντας τα θετικά της προηγούμενης αφήγησης και επιχειρώντας να διορθώσει τα μη λειτουργικά, ανακαλύπτοντας τις ιδιαιτερότητες των απαιτήσεων της κάθε θεματικής ξεχωριστά. 

Η επιλογή της διαδικτυακής αφήγησης ήταν αναπόφευκτη καθώς η τοπογεωγραφική προέλευση-διαμονή των μελών της Ομάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή) υπονόμευε κάθε διάθεση και δυνατότητα για ζωντανά ανταμώματα, τα οποία βέβαια δεν αποκλείονται!
Όπως λένε στο χωριό μου "Where is a will, there is a way!"

Καλούμε τους φίλους και φίλες των προφορικών ιστορήσεων να παρακολουθήσουν με γνοιάξιμο, συμπάθεια και καλή προαίρεση την προσπάθεια των "Παραμυθολογιαστρών" και να χαρούν μαζί μας τις αφηγήσεις στα στοιχεία του ΖΟΟΜ, που αναφέρονται στην πιο πάνω αφίσα, και αν θελήσουν, να κλέψουν μια ιστορία, ιδίοις ωφέλησι!

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα: 20.00

Στον ΄συνδεσμο (αντιγράφοντας και επικολλώντας)

Χώρος: ΖΟΟΜ meeting ID 89157600574

Με το καλό να ανταμωθούμε και τις αφηγήσεις να χαρούμε! Με τις καρδιές ανοιχτές και τα μικρόφωνα κλειστά!
Με την υποστήριξη της




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου