Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Αναβολή: Πολιτισμός στις Γειτονιές: Αφήγηση 2η Μικρασιάτικα Παραμύθια Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022


Το Πρόγραμμα "Πολιτισμός στις Γειτονιές" του Athens Culture Net λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της EVA αναβάλλεται για τη συγκεκριμένη εκδήλωση της Κυριακής 6 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται σε έναν κύκλο πολλαπλών εκδηλώσεων και καλύπτει πολιτιστικές δράσεις μέσα από μια πολυμορφία δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στις γειτονιές της Κυψέλης, του Παγκρατίου και των Αμπελοκήπων προσφέροντας με ελεύθερη είσοδο ένα μηνιαίο πρόγραμμα από 7 Οκτωβρίου μέχρι και 7 Νοεμβρίου 2022, συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

 Μουσική, παραμύθια, δημιουργική γραφή, ξεναγήσεις, εργαστήρια, ιστορία.

Η ΑΜΚΕ "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" μέσα από την πρόταση της για αφηγήσεις αφιερωμένες στο ορόσημο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή με δύο παραστάσεις στις 12 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου υπό τη γενική θεματική "Παραμύθια λαϊκά απ' τα χώματα της Μάνας Μικρασίας" συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  με την εκδήλωση της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2022 να υφίσταται προσωρινή αναβολή.




Φορείς και οργανισμοί πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας των Αμπελοκήπων, δημόσιοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί ανοίγουν τις πόρτες στους κατοίκους της γειτονιάς αλλά και σε επισκέπτες κάθε ηλικίας, για αποκαλυπτικές ξεναγήσεις αλλά και συναρπαστικές φιλοξενίες ενώ παράλληλα συνεργάζονται δημιουργικά.

Έτσι λοιπόν η δεύτερη αφήγηση θα πραγματοποιηθεί την

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 
«Παραμύθια από τα χώματα της Μικράς Ασίας», 

Προφορική Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης 

Μουσική-στίχοι-τραγούδι: Φίλιππος Πλακιάς

Ο δεύτερος κύκλος αφηγήσεων παραμυθιών της Μικράς Ασίας , συνοδεία μουσικής από τον Φίλιππο Πλακιά απευθύνεται σε παιδιά 8+, αλλά και σε μικτό κοινό. Με αφετηρία το βιβλίο από τις εκόδσεις ΕΥΜΑΡΟΣ, 



«Παραμύθια λαϊκά από τα Χώματα της Μάνας Μικρασίας: 

Του Ξεριζωμού και της Μνήμης.

1922-2022 


στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.


Τοποθεσία: Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων Νορντάου,
Νορντάου 7, Αθήνα - Γκύζη

Ώρα έναρξης: 17.30

Είσοδος ελεύθερη, με απαραίτητη προκράτηση θέσης 

στο  2106929736 

Βρείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ: 

www.athensculturenet.com/el το οποίο και επισυνάπτεται

Η αφήγηση γίνεται με την υποστήριξη της


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου