Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

9η Γιορτή Πολυγλωσσίας 11-13 Ιουνίου 2021 Ευαισθητοποίηση Εκπαιδευτικών στις αφηγήσεις παραμυθιών για το Περιβάλλον


Στα πλαίσια της

9ης Γιορτής Πολυγλωσσίας 

που θα διεξαχθεί όλο με ψηφιακές διαδικτυακές δράσεις το διήμερο 11-13 Ιουνίου 2021 συμπεριλαμβάνει στις εκδηλώσεις του Προγράμματος της την Δράση της "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" με θέμα:

"Ευαισθητοποίηση των Εκπαιδευτικών στις Αφηγήσεις     λαϊκών παραμυθιών 

για το Περιβάλλον

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 

και ώρα 17.00-18.00

Οι διαδικτυακές δράσεις θα πραγματοποιηθούν  

μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM στον υπερσύνδεσμο

https://authgr.zoom.us/j/9592788744?pwd=N0s1VWttNTFNV1dtNDBVTDFWQ3pldz09

  και με  ταυτόχρονη μετάδοση σε live streaming στο κανάλι των Γιορτών Πολυγλωσσίας στο

https://www.youtube.com/channel/UCrIGiF4XTwbUIRWFyBcyUVg  

Υπεύθυνος Δράσης: Δημήτρης Β. Προύσαλης

Περιγραφή:

Στο πλαίσιο του Κριτικού Γραμματισμού, ο αφηγηματικός λόγος και η πολυπολιτισμική ενσυναίσθηση των μαθητών συντελεί στην ανάπτυξη του Γραμματισμού και γενικότερα στη διάπλαση ενσυναίσθησης για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο. Θίγονται "κλειδιά" και άξονες επικέντρωσης που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον ζωντανό κόσμο της Εκπαίδευσης στην κατεύθυνση τοποθέτησης,  μαθησιακής προνομοποίησης, αξιακής εκτίμησης και εργαλειακής προσέγγισης στην οικοδόμηση, εμβάθυνση και εμπλουτισμό μιας πολυπολιτισμικής συνύπαρξης 



Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS+ YOUTH 

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πρόγραμμα SLYMS ERASMUS PLUS YOUTH Sociocultural Learning for Youth in Mobile Societies (Κοινωνικοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα) διοργανώνει την 9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας 2021.

Η 9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Ιουνίου με επιλεγμένες δράσεις που θα βασίζονται στους πυλώνες των ετήσιων εκδηλώσεών της και θα αφορούν στη σχέση του προγράμματος με το Επιστημονικό Πρόγραμμα SLYMS προκειμένου να διερευνηθούν τα μαθησιακά μονοπάτια που παράγονται από τη συμμετοχή των Φορέων και των εθελοντών. Το Πρόγραμμα υποστηρίζεται από τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) καθώς και από άλλους κοινωνικούς εταίρους διάχυσης (StarClassic Radiο). Στις διαδικτυακές εκδηλώσεις θα μπορούν να συμμετέχουν πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς της πόλης μας, προξενεία και πρεσβείες, ξένα Ινστιτούτα και σωματεία, ομιλητές, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις κλπ. με σκοπό να ανακαλύψουν την ποικιλία και τον πολιτισμικό πλούτο των γλωσσών και των πολιτισμών σε επαφή. Η 9η Ψηφιακή Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πλαισιώσει συνολικά το έργο μέσω της ζωντανής ροής των καναλιών της, των τηλεσυναντήσεων και των ραδιοφωνικών εκπομπών του StarClassic Radio.

Όλο το πρόγραμμα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για τις ψηφιακές δράσεις(αναλυτικό πρόγραμμα) πατήστε εδώ:
Για την ανακοίνωση στα αγγλικά πατήστε εδώ:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου