Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Με την ΑΝΑΣΑ του καλού στου Νέου Χρόνου τα ανταμώματα


 Ο Πολιτιστικός Χώρος ΑΝΑΣΑ στη Νέα Σμύρνη, διοργανώνει μια βραδιά ανταμώματος, αποκλειστικά για τα μέλη των σεμιναριακών του κύκλων με την κοπή της πίτας  και προσφέρει παράλληλα μια βραδιά αφήγησης, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, με τίτλο: 

"Παραμύθια για να ανταμώσουμε του Χρόνου το καλό"

Πρόκειται για μια προφορική αφήγηση με ιστορία πλαίσιο και εγκιβωτισμούς, όπου το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των λαϊκών μυθοπλασιών του συλλογικού φαντασιακού είναι η αναζήτηση, ανάδυση, επιβεβαίωση αλλά και επικράτηση του θετικού στοιχείου, με την γενική έννοια του "καλού και αγαθού.

Παραμύθια λαϊκά από τον ελληνόφωνο κόσμο αλλά και άλλες ξένες πατρίδες, που επιχειρούν να περάσουν διαχρονικά μηνύματα, μικρή ΑΝΑΣΑ στις δυσκολίες των ανθρώπων, αλλά και μονοπάτια φωτεινά σε καιρούς που η σκοτείνια ελλοχεύει, μέσα βαθιά στον άνθρωπο αλλά και στον έξω από αυτόν κόσμο.

Με το καλό να ανταμωθούμε και στα λόγια των παραμυθιών να αφεθούμε! Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Χώρου. Πολλές ευχαριστίες για τη τιμητική πρόσκληση των υπευθύνων του χώρου ΑΝΑΣΑ, και στον καλό φίλο Φώτη, για την ιδέα της πρότασης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου