Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

4/12 Παρουσίαση συλλογής με αφήγηση: Άσεμνα σεξουαλικά λαϊκά παραμύθια στο Χαλάνδρι


Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 8.00 μμ οι εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ προσκαλούν το παραμυθόφιλο κοινό στην παρουσίαση μετά αφήγησης, στο cafe-bar ΚΑΚΤΟΣ, Γκίνη 4, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, της τελευταίας συλλογής του Δημήτρη Β. Προύσαλη "Άσεμνα σεξουαλικά λαϊκά παραμύθια" που εντάσσεται στην εμβληματική εκδοτική σειρά "ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ" από το 1994 με την κυκλοφορία 46 επίτομων τοπογεωγραφικών και θεματικών συλλογών.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο λόγω του περιεχομένου του υλικό, της προφορικής παραμυθιακής λογοτεχνίας των λαών, που ο επιμελητής μελετά και συγκεντρώνει περίπου 15 χρόνια, όταν ως προφορικός αφηγητής-παραμυθάς προέβηκε στην αφηγηματική αξιοποίηση και αναζήτηση ανάλογου υλικού για τις ανάγκες των αφηγήσεών του στην περίοδο της Αποκριάς.


Η συλλογή περιλαμβάνει 75 παραμυθιακές λαϊκές ανώνυμες ιστορίες από το χώρο του συλλογικού φαντασιακού που αφορούν την ερωτική πλευρά της ανθρώπινης υπόστασης σε μια σειρά από εκδηλώσεις συμπεριφοράς, που συμβάλλουν στην ανάδυση πληθώρας θεμάτων, θίγοντας στάσεις, θέτοντας ζητήματα και στηλιτεύοντας αρνητικότητες.

Οι ιστορίες είναι κατηγοριοποιημένες σε δέκα θεματικά κεφάλαια με χαλαρή οριοθέτηση και αποτελούν ένα πλούσιο καμβά που σίγουρα θα διασκεδάσει και θα φέρει στην επιφάνεια διαχρονικά φαινόμενα της σεξουαλικής λειτουργίας ανάμεσα στα δύο φύλα.

Με την υποστήριξη της




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου