Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

10 Χρόνια Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ) σε επετειακή έκδοση

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων που ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό να προβάλλει την εκδοτική βιβλιοπαραγωγή των πνευματικών δημιουργών που έχουν εγγενή σχέση με την περιοχή της Μαγνησίας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε στην έκδοση ενός επετειακού τόμου  όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η βιβλιακή παραγωγή των μελών του.

Με αφορμή την κυκλοφορία του εν λόγω επετειακού τόμου,  το Κέντρο οργάνωσε εκδήλωση στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου (Μικρασιατών 81, κτήριο Σπίρερ) την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 με ένα πρόγραμμα που είχε δύο μέρη:

Φωτό από τη βραδιά παρουσίασης (Εφημ. Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ)

Στο Α΄ Μέρος περιλαμβάνονταν οι χαιρετισμοί, ομιλία μέλους του Δ.Σ. και τιμητική επίδοση πλακέτας.

-Χαιρετισμοί

-Σύντομη ομιλία της Αντιπροέδρου του ΚεΒιΜαΣύ Γιώτας Κούγιαλη

-Απονομή πλακέτας στο ιδρυτικό μέλος του ΚεΒιΜαΣύ Βασίλη Μητσάκη

Στο Β΄ Μέρος περιλαμβάνονταν:

Η παρουσίαση του τόμου με τίτλο «ΤΑ ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων-Η βιβλιακή παραγωγή των μελών» με ομιλητές και ομιλήτριες τους παρακάτω:

 Ο Πρόεδρος του Κέντρου Β.Δ. Αναγνωστόπουλος  
Φωτό από τη βραδιά παρουσίασης (Εφημ. Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ)-
 

-Μαρίτα Παπαρούση, Πρόεδρο του Π.Τ.Δ.Ε. Παν/μίου Θεσσαλίας, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της Λογοτεχνίας και θέμα: «Η συμβολή των Πολιτιστικών Σωματείων στην προώθηση και διαφύλαξη του τοπικού πολιτισμού: Η περίπτωση του ΚεΒιΜαΣύ»

-Πασχάλη Δήμου, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Π. Ε. Μαγνησίας με θέμα: «Παιδαγωγική αξιοποίηση των βιβλίων Μαγνησιωτών Συγγραφέων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση»

 Τον συντονισμό έκανε η Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα

Ο γράφων συμμετείχε στην άνω αναφερόμενη έκδοση ως μέλος του ΚΕ. ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ καθότι κατάγεται από τον νομό Θεσσαλίας και συγκεκριμένα από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας στο Πήλιο.

Στο βιβλίο του επετειακού τόμου δημοσιεύονται οι βιβλιοπαραγωγές των μελών με την παράθεση των εξωφύλλων των βιβλίων μαζί με σύντομο κείμενο περιγραφής του περιεχομένου τους, από το 2013 μέχρι και το 2022 όταν έκλεισε η συγκέντρωση της ύλης.

Φωτό από τη βραδιά παρουσίασης (Εφημ. Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου