Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Τα λαϊκά παραμύθια μέσα από τους Θεσσαλούς συγγραφείς: Εκδόσεις ΗΒΗ, Βόλος

Μόλις πριν μερικές μέρες μέσα στον Ιούνιο του 2023, κυκλοφόρησε από τις εξαιρετικές βολιώτικες εκδόσεις ΗΒΗ, ο δεύτερος τόμος, μετά τον πρώτο τόμο του 2018, υπό τον τίτλο:

"ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ"
Θεωρητικά και κριτικά για βιβλία και συγγραφείς

του Ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλου

ΙSBΝ: 978-618-5790-00-4  

15Χ21

Σελ .646


Πρόκειται για μια ογκώδη έκδοση 646 σελίδων, η οποία αναφέρεται συνολικά στην επισκόπηση του έργου των 112 αναφερόμενων συγγραφέων που κατάγονται από τη Θεσσαλία, και από τους τέσσερις συνολικά νομούς της, τον Ν. Μαγνησίας, Λαρίσης, Καρδίτσας και Τρικάλων. 

Περιλαμβάνει κείμενα, (βιβλιοπαρουσιάσεις, εισαγωγές, προλόγους, μικρά ή εκτενή σημειώματα κ.α)  για βιβλία και γενικά για τη συγγραφική παραγωγή Θεσσαλών συγγραφέων, με σκοπό την ενημέρωση των αναγνωστών αλλά και την ιστορική τους διαμνημόνευση, αφού ο βίος ενός βιβλίου είναι μάλλον ευτυχέστερος και διαρκέστερος του ανθρωπίνου.

Οι συγγραφείς  (λογοτέχνες, ερευνητές κλπ) κατάγονται και από τους τέσσερις νομούς, ζουν, ή έζησαν, δημιουργούν ή δημιούργησαν στο θεσσαλικό χώρο.

Περιέχεται ενιαίο αλφαβητικό ευρετήριο ονομάτων και των δύο  τόμων  σε 35 σελίδες, για τη διευκόλυνση του αναγνώστη στην ευρύτερη ανίχνευση των συγγραφέων, με σκοπό τη συνολικότερη εποπτεία των πληροφοριών και της εργογραφίας των Θεσσαλών Συγγραφέων, ενώ η έκδοση χωρίζεται εκτός της αλφαβητικής αναφοράς στους Θεσσαλούς/ές συγγραφείς και σε  δύο Παραρτήματα:  το Παράρτημα Α' με βιβιλιογραφικά σημειώματα στο Περιοδικό "Διαδρομές" και το Παράρτημα Β' με σχετικά για τους συγγραφείς και τα βιβλία τους δημοσιεύματα στο Θεσσαλικό Τύπο. 

Ο γράφων και συντάκτης του παρόντος ιστολογίου, ως ερευνητής περισσότερο και λιγότερο ως συγγραφέας (ιδιότητα την οποία δεν επικαλείται σχεδόν ποτέ, παρά τα 24 βιβλία που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα) έχει την τιμή να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 112 Θεσσαλούς/ές συγγραφείς για τη συμβολή του στις παραμυθολογικές συλλογές με αναφορά στις σελίδες 357-368 και στην σ.513.

Θερμές ευχαριστίες για την τιμητική συμπερίληψη και συγχαρητήρια στις εκδόσεις ΗΒΗ του Βόλου για την πολύτιμη έκδοση.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου