Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Τελική αφήγηση Μαθητείας: Παραμύθια της Μάνας Μικρασίας-Σάββατο 17/6/23 ώρα 20.00 στο ΖΟΟΜ

Την τελική αφήγηση μαθητείας, πραγματοποιεί-ως όγδοη στη σειρά, μέσα από τη φιλόξενη πλατφόρμα του ΖΟΟΜ, επιτρέποντας ένα αντάμωμα διαδικτυακό και κεράσματα παραμυθιακά από καρδιάς και καλώντας τους φίλους και τις φίλες των προφορικών ιστορήσεων η νέα ομάδα συμπορευόμενων, δοκιμαζόμενων και εκκολαπτόμενων παραμυθούδων-αφηγητριών-ιστορητριών 
"ΠΑΡΑΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣΤΡΕΣ".  στο δρόμο της αφηγηματικής της συγκρότησης. 

Η εν λόγω ομάδα  αφήγησης ακολουθώντας το δρόμο της μηνιαίας έκθεσης από τον  Οκτώβριο του 2022 έως τον φετινό Ιούνιο του 2023 επιχείρησε  ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι σε  μια διαδικασία ατομικής και συλλογικής εμβάθυνσης, κατανόησης, εμπλουτισμού της προσωπικής αφηγηματικής σχέσης των εμπλεκόμενων στη μαθητεία, αφού αποτελεί μέσο για την προσέγγιση στα προφορικά λαϊκά παραμύθια από τη δεξαμενή της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Η Ομάδα Αφήγησης "Παραμυθολογιάστρες" (Λένα Κουιρουξή, Μαργαρίτα Μαλτέζου, Παναγιώτα Μωυσιάδου, Δανάη Σαμαρά, Μαίρη Σιδέρη και Στέλλα Στιβαχτάρη) εδώ και πολλούς μήνες "δοκιμάζεται" και δοκιμάζει μια διαφορετική ανά συνάντηση θεματική. Μέσα από τούτη τη συνθήκη προσθέτοντας στην εμπειρία της έκθεσης, υιοθετώντας και παγιώνοντας τα θετικά της προηγούμενης αφήγησης και επιχειρώντας να διορθώσει τα μη λειτουργικά, ανακαλύπτοντας τις ιδιαιτερότητες των απαιτήσεων της κάθε θεματικής ξεχωριστά οικοδομεί μια εμπειρία αφηγηματική. 'Εχουν ήδη προηγηθεί έξι αφηγήσεις με θεματικές: τα παραμύθια Αγάπης κι Έρωτα, τις Αιτιολογικές ιστορίες, παραμύθια από τότε που τα ζώα μιλούσαν, παραμύθια για να φιλοσοφούμε τη ζωή, "Παραμύθια απ' της Ανατολής τα μέρη", τα Ευτράπελα-Ανεκδοτολογικά παραμύθια, και τα παραμύθια των Μεταμορφώσεων, κλείνει τον κύκλο της μαθητείας με παραμύθια μικρασιάτικα.

Ποιά είναι η ιστορία της Πεντάμορφης της κόρης της Δράκισσας; 
Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από τα κέρατα; 
Υπάρχουν κιουπάκια του χρέους και γιατί μιλά τούτη η ιστορία;
Ποιο είναι το πιό όμορφο λουλούδι και ποιο είναι το κριτήριο της ομορφιάς του;

Παραμύθια από τη Σινασό της Καππαδοκίας, το Λιβίσι της Λυκίας, το Γκιούλμπαξε της Ερυθραίας, και την κοσμοπολίτισσα Σμύρνη. 

Η επιλογή της διαδικτυακής αφήγησης ήταν αναπόφευκτη καθώς η τοπογεωγραφική προέλευση-διαμονή των μελών της Ομάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή) υπονόμευε κάθε διάθεση και δυνατότητα για ζωντανά ανταμώματα, τα οποία βέβαια δεν αποκλείονται και θα επιχειρηθεί να δρομολογηθούν.

Καλούμε λοιπόν, από καρδιάς, τους φίλους και φίλες των προφορικών ιστορήσεων να παρακολουθήσουν με γνοιάξιμο, συμπάθεια και καλή προαίρεση την προσπάθεια των "Παραμυθολογιαστρών" και να χαρούν μαζί μας τις αφηγήσεις στα στοιχεία του ΖΟΟΜ, που αναφέρονται στην πιο πάνω αφίσα, και αν θελήσουν, να κλέψουν μια ιστορία, ιδίοις ωφέλησι!

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023
Ώρα: 20.00

ΠΑΤΩΝΤΑΣ στον σύνδεσμο: 

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/81563006980?pwd=QmpreGU3d0JjUjdpRjFvZWxEWW1FZz09

Meeting ID: 815 6300 6980 Passcode: 560068


Με το καλό να ανταμωθούμε και τις αφηγήσεις να χαρούμε! 
Με τις καρδιές ανοιχτές και τα μικρόφωνα κλειστά!

Με την υποστήριξη της



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου