Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Παρουσίαση Βιβλίου «Παραμύθια του Κάτω Κόσμου», Μέρος Α΄του Δημήτρη Β. Προύσαλη, εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ


Η τυχαία περιήγηση στον αχανή μακρόκοσμο του διαδικτύου έφερε την ανακάλυψη μιας παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε πριν από 15 χρόνια, το μακρινό 2007, τον Δεκέμβριο, πριν την κρίση του 2009 και την πανδημική ταλαιπωρία του 2020.

Πρόκειται για την πρώτη μου συλλογή από τις αγαπημένες εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ, "Παραμύθια του Κάτω Κόσμου"  με 64 +10 ιστορίες λαΪκές της προφορικής παράδοσης που έχουν ως κύιο πρωτσσγωνιστή τον Θάνατο, η οποία κυκλοφόρησε με τον αριθμό 26 στην εμβληματική σειρά ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Η εν λόγω σειρά ξεκίνησε το 1994 και μέχρι σήμερα το 2022 αριθμεί 44 ανεξάρτητους τόμους-επίτομες συλλογές με περιεχόμενο τοπογεωγραφικής αναφοράς και θεματικής επικέντρωσης.

Η παρουσίαση που φιλοξενήθηκε στο Cafe του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ της Αθήνας, είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, καθώς το Α μέρος περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των προοσκεκλημένων ομιλητών και το Β΄ αφορά στην προφορική αφήγηση επιλεγμένων ιστοριών από τη συγκεκριμένη συλλογή.

Στο πάνελ των εκλεκτών ομιλητών που τίμησαν τον γράφοντα με την παρουσία τους, οι Μ. Γ. Μερακλής, Μ. Νύλσεν, Μ. Κατσαρά, Στ. Αγγελής


Α΄ Έκδοση: Ιούνιος 2007 (3η έκδοση)
Σελίδες 226
ISBN 978-960-537-095-4
Πρόλογος: Άννα Αγγελοπούλου
Επιλογή, Μετάφραση, Επίμετρο: Δημήτρης Β. Προύσαλης

Μια μοναδική  στο είδος της θεματική συλλογή  για τα διεθνή εκδοτικά χρονικά από 64 (+10) μυθικές ιστορίες και παραμύθια από πολλές διαφορετικές προφορικές παραδόσεις του κόσμου, με χιουμοριστική, φιλοσοφική, αιτιολογική και αναστοχαστική διάθεση σχετικά με το ουσιαστικότερο διαχρονικά φαινόμενο του κύκλου της ζωής που δοκιμάζει τις σχέσεις των ανθρώπων και τους σημαδεύει ποικιλότροπα, αλλά μπορεί να ειδωθεί κι αλλιώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου