Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Αφήγηση Μαθητείας Νοεμβρίου 2016




Ξεκινά ο νέος κύκλος μαθητείας για μια νέα αναδυόμενη ομάδα εκκολαπτόμενων αφηγητριών, που παρουσιάζει την αφηγηματική της δουλειά υπό την ονομασία "Κόκκινη κλωστή". Πρόκειται να εκτεθεί σε μια αφηγηματική συν-οδοιπορία από τον τρέχοντα Νοέμβριο του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 με οκτώ +τρεις τουλάχιστον αφηγήσεις σε οκτώ διαφορετικές θεματικές κατηγορίες λαϊκών παραμυθιών. 
 
Πρόθεση του νέου κύκλου είναι  οι εμπλεκόμενες να δοκιμάσουν στην πράξη και υπό ζωντανές συνθήκες τις τεχνικές, μυθοπλαστικές και επικοινωνιακές δεξιότητές τους, ως μέλη μιας συγκεκριμένης ομάδας στην αφήγηση που θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι εξώστρεφης απεύθυνσης ενώ ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να ιχνηλατήσει και προς τα μέσα δυνάμεις, διαθέσεις, ενέργειες, αντοχές. Κάθε μήνα, μια διαφορετική θεματική, κάθε μήνα μια διαφορετική διαδρομή στον χώρο των προφορικών παραμυθιακών προσεγγίσεων, στην απόκτηση μιας μικρής αλλά πολύτιμης εμπειρίας μέσα από την έκθεση και τη σπουδή, τον αναστοχασμό, την επανοργάνωση και την αυτοβελτίωση -με εποπτεία, την ανακάλυψη και παγίωση των τεχνικών μέσων, της διαχείρισης και προσέγγισης του χώρου και του χρόνου, της δημιουργικής παράδοσης και της λειτουργικής αυτενέργειας. 
 
Η πρώτη αφήγηση με παραμύθια της προφορικής παράδοσης που αφορούν στην Αγάπη και τον Έρωτα θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μμ στο
 
Βιβλιοπωλείο "Περιπλανήσεις",
οδός Μάρκου Μουσούρου 22,
στην περιοχή Μετς στην Αθήνα.
 
 Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η αφήγηση του Δεκεμβρίου θα γίνει στις 10 του μήνα. Θα αφορά παραμύθια με ζώα για παιδιά και θα πραγματοποιηθεί σε χώρο που θα γνωστοποιηθεί σύντομα. Η Ομάδα Αφήγησης¨"Κόκκινη κλωστή" σας περιμένει με τους φίλους σας.
 
Το εργαστήρι πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη".
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου