Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Αφήγηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής ΥγείαςΗ Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.
Οσον αφορά τη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στην υποστήριξη από γιατρό.

Στα πλαίσια  του εορτασμού αυτής της μέρας, η Οργάνωση ΜΕΡΙΜΝΑ με τη συνεργασία του Δήμου Κηφισιάς και του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΝΟΗ
διοργανώνουν μονοήμερη εκδήλωση με θέμα: "ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"
στο Άλσος Κηφισιάς
το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 10.00-15.00

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" υποστηρίζει τις εκδηλώσεις συμμετέχοντας με δύο αφηγήσεις του Δημήτρη Β. Προύσαλη, μία για παιδικό και μικτό κοινό και μία για ενηλίκους.

Για παιδιά και μικτό κοινό:
"Ταξίδια στων παραμυθιών τη ράχη" για παιδιά 6-10 ετών
διάρκειας 30-45 λεπτών στις 11.30 πμ
 
Για ενήλικο κοινό:
"Παραμύθια βάλσαμο, ιστορίες ενάντια σε δύσκολους καιρούς" για ενήλικο κοινό
 διάρκειας 50' -60' στις 13.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου