Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Bookia.gr Μικρή συνέντευξη Παραμύθια λαϊκά απ' τα χώματα της Μάνας Μικρασίας: Του Ξεριζωμού και της Μνήμης 1922-2022


Το Bookia.gr είναι ένας φορέας για το Βιβλίο που η αριθμητική υπόσταση των σχέσεών του κυριολεκτικά ζαλίζει και βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη:

43.357 κριτικές βιβλίων

14.767 Μέλη

267.705 βιβλία

129.312 δημιουργοί

4.812 εκδότες

2017 Βιβλιοπωλεία

Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013 ως Κοινωνικό Δίκτυο με αντικείμενο το βιβλίο, σε μια εποχή που οι άνθρωποι ανατρέχουν στο διαδίκτυο για πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία που θέλουν να διαβάσουν. Η ιστοσελίδα παρέχει Όλα τα ελληνικά και μεταφρασμένα βιβλία, πρόσθετο υλικό και κριτικές, έτσι ώστε ο αναγνώστης να επιλέξει πιο στοχευμένα το επόμενό του βιβλίο. 

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 ο γράφων βρέθηκε -ανάμεσα σε άλλους δημιουργούς του έντυπου λόγου, να μιλήσει για το άυλο και προφορικό αποτύπωμα του λαϊκού πολιτισμού που εκφράζεται μέσα από τα λαϊκά παραμύθια,

στην εκπομπή του 50ου Φεστιβάλ Βιβλίου 

"Οι συγγραφείς μιλούν για τη δουλειά τους" 

που μεταδόθηκε livestreaming με συγχρονική μετάδοση δηλαδή στο διαδίκτυο.

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία της συλλογής 

"Παραμύθια λαϊκά απ' τα χώματα της Μάνας Μικρασίας: 
Του Ξεριζωμού και της Μνήμης 1922-2022" 

από τις αγαπημένες εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ, με έδρα τον Ταύρο




φιλοξενήθηκε μια μικρή τετράλεπτη συνέντευξη του επιμελητή της έκδοσης στις βιντεοσκοπημένες μικροσυνομιλίες  του συγκεκριμένου γνωστού βιβλιοφιλικού ιστοτόπου που μοιραζόμαστε μαζί σας, αναφορικά με την καινούργια συλλογή.

Πολλές ευχαριστίες στον ευγενικό δημοσιογράφο συνομιλητή Παναγιώτη Σιδηρόπουλο, που του πήραμε το οξυγόνο απ' το στόμα(!!!) στην έγνοια μας να πούμε περισσότερα αποκαλύπτικά για το βιβλίο και τα παραμύθια.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου