Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" Η πρώτη συνάντηση, Απρίλιος 2022

 


Με πολλή μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή τριάντα φίλων αφηγητών και ακροατών-παραμυθόφιλου ακροατηρίου, ξεκίνησε τη λειτουργία της η Λέσχη Αφήγησης Θεσσαλονίκης "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" στον φιλόξενο χώρου του Baraka Bistrot Cafe,  στην Πλατεία Ναυαρίνου, δίπλα από τα ερείπια του ανακτόρου του Γαλέριου.

Ο Δημήτρης Β. Προύσαλης αφηγείται (Το κολιμπρί)

Ο υπεύθυνος της ΑΜΚΕ "Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" Δημήτρης Β. Προύσαλης, παρευρέθηκε από την Αθήνα, καλωσορίζοντας παλιούς και καινούργιους φίλους στη Θεσσαλονίκη, και εγκαινιάζοντας το νέο εγχείρημα που προσδόκεί να αγκαλιαστεί από τον χώρο των αφηγητών και των φίλων της λαϊκής προφορικής λογοτεχνίας.


Η Ελένη Μπασδάρα, που θα έχει την εποπτεία και το νοιάξιμο για τη λειτουργία της Λέσχης, στο επόμενο διάστημα, καλωσορίζει φίλους και φίλες

Η Ελένη Μπασδάρα αφηγείται

Η Ελεάνα Χατζάκη αφηγείται tall tales


Η χαρά ήταν έκδηλη, η ατμόσφαιρα ζεστή, ο ενθουσιασμός παρών, μαζί με την έκπληξη για τη δυνατότητα να καθιερωθεί ένας σταθερός χώρος που θα γίνεται βήμα-εφαλτήριο αφήγησης για όσους και όσες επιθυμούν να εκτεθούν αφηγηματικά, να δοκιμάσουν, να μοιραστούν, να μαθητεύουν άτυπα σε ένα ζωντανό εργαστήρι, με επίκεντρο τις ιστορίες από τη δεξαμενή των προφορικών λογοτεχνιών του κόσμου.

Η Ξανθίπππη Παναγιωτίδου αφηγείται (Το ξύλινο σπαθί)


Η Πετρίνα Καρυδιά αφηγείται (Πώς μοιράστηκε η σοφία στον Κόσμο)


Η Σουλτάνα Ξένου αφηγείται (Τρεις τρίχες λύκου)



Η Στέλλα Τσατσαρώνη αφηγείται (Ο Καημός)



 

Η Στέλλα Στιβαχτάρη αφηγείται (Οι δυο ταξιδιώτες)



Η επόμενη-δεύτερη συνάντηση της Λέσχης, θα γίνει τον Μαΐο, στον ίδιο χώρο του Baraka Bistrot Cafe, Πλατεία Ναυαρίνου 3,  και θα ανακοινωθεί σύντομα από το διαδίκτυο.


Η ιδέα μιας λέσχης προφορικής  αφήγησης προωθεί  και εργάζεται πάνω στη λογική  της γνωριμίας μεταξύ των ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή έχουν κατά νου να εμπλακούν με τον χώρο της αφήγησης ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά και υποστηρίζει και επιζητεί την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό εμπειριών, ιστοριών, απόψεων, προσεγγίσεων και ιδεών

Η λειτουργία μιας λέσχης προφορικής αφήγησης έχει στόχο να αποτελέσει έναν σταθερό χώρο και χρόνο συνάντησης όσων αγαπούν τις αφηγήσεις, τόσο από την πλευρά των προφορικών αφηγητών-ιστορητών, όσο και από την πλευρά του παραμυθόφιλου ακροατηρίου.  Αποτελεί μια προσπάθεια για την  υποστήριξη και προώθηση της τέχνης της ιστόρησης προφορικών ανώνυμων αφηγημάτων. Μοιραζόμενοι την εμπειρία της κοινής συλλογικής συνεύρεσης και την ατμόσφαιρα της παρέας  ιστορούμε μέσα από τη δεξαμενή της ανώνυμης προφορικής λογοτεχνίας των λαών του κόσμου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και δήλωσης συμμετοχής: 6973531664



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου