Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Στη μακρινή Αυστραλία, η γη χρυσίζει μέσα από τα παραμύθια...



Μια τυχαία περιήγηση στο διαδίκτυο μέσω της μηχανής αναζήτησης του Google, μας έδωσε τη χαρά της έκπληξης, καθώς ένας ομογενειακός διαδικτυακός κόμβος, το Anagnostis e-Magazine των Ελλήνων της Αυστραλίας, είχε αναρτήσει μια παραμυθιακή ιστορία που επιμεληθήκαμε. Πρόκειται για μια ελληνική φωνή που έχει ως άξονα της κίνησης της τον ευρύ τομέα του Πολιτισμού και τις τέχνες σε όλες τους τις μορφές. Οι αναρτήσεις αναφέρονται τόσο στην πολιτιστική κίνηση και τις ανάλογες καλλιτεχνικές ανησυχίες των ομογενών συμπατριωτών μας στην αυστραλιανή ήπειρο, όσο και σε επιλεγμένες ανταποκρίσεις της μητροπολιτικής Ελλάδας.

 Η συγκεκριμένη ιστορία που εντοπίστηκε αναρτημένη, έχει τίτλο "Η χρυσή γη" και προέρχεται από τις προφορικές παραδόσεις της Αιθιοπίας, στην Αφρική. Η επιλογή της δεν πρέπει να θεωρηθεί τυχαία από τους υπεύθυνους του αναφερόμενου άνω διαδικτυακού τόπου, αφού κεντρικό θέμα της ιστορίας είναι η έκφραση του συναισθήματος για την πολυτιμότητα που έχει στις συνειδήσεις των γηγενών, η αξία της γης τους, μιας που αυτή συνδέεται μέ όλες τους τις εμπειρίες, τα βιώματα και τις εκφράσεις.

Η ιστορία συμπεριλήφθηκε στο περιεχόμενο της συλλογής: 
 
"Παραμύθια λαϊκά βγαλμένα απ' της ζωής το αχ!" 

από τις εκδόσεις ΛΟΓΟ_ΤΥΠΟ 

το καλοκαίρι του 2020.

Πολλές είναι οι ευχαριστίες που εκφράζουμε στους συμπατριώτες άγνωστους φίλους, για την ιδιαίτερη τιμή της συμπερίληψης στο ήδη αναρτηθέν συνολικό υλικό τους, και της αναφοράς της δουλειάς μας στην άκρη του κόσμου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου