Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Λέσχη Αφήγησης Αθήνας: 2η συνάντηση ζωντανά Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στο Free Thinking Zone


Μια έκτακτη αλλαγή, λόγω εθνικού πένθους  έφερε την αναγκαστική μεταφορά της ημερομηνίας συνάντησης για το δεύτερο αντάμωμα των παραμυθόφιλων της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας ¨Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" από την τελευταία Τετάρτη του Οκτωβρίου (27/10) στην πρώτη Τετάρτη του Νοεμβρίου (3/11). Η υποχρεωτική μεταφορά της συνάντησης συμπίπτει με την επιστροφή των εργασιών της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας, στον φιλόξενο χώρο του Free Τhinking Zone, στις παρυφές του Κολωνακίου, επί της οδού Σκουφά 64 στη συμβολή με τον πεζόδρομο της oδού Γριβαίων.


Είσοδος με μάσκα, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, rapid test, οι ανήλικοι με self test, ενώ θα τηρηθεί σερά προτεραιότητας με μέγιστο αριθμό τους 30 παρισταμένους

Η Λέσχη Αφήγησης Αθήνας "Μοιράσου κι εσύ μιαν ιστορία" οργανώνει τη δεύτερη ζωντανή της συνάντηση, σ' αυτόν τον κύκλο των συναντήσεων για έκτη συνεχόμενη χρονιά από την περίοδο 2016-2017. Επιχειρώντας να ξαναβρεί τα πατήματά της στη φυσιολογική σχέση της δια ζώσης επαφής, της πάλλουσας ζωντανής αφηγηματικής σύμβασης μέσα από την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζει η Πολιτεία για την προστασία από τον Covid 19.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 
αντί 
Τετάρτης 27 Οκτωβρίου 2021
και ώρες 19.00-21.00

Η πρώτη συνάντηση του Σεπτεμβρίου ενθουσίασε τους συμμετέχοντες φίλους και φίλες που βρέθηκαν στο χώρο του Σεράφειου Πολιτιστικού Κέντρου, που έζησαν ξανά από κοντά την ατμόσφαιρα των ζωντανών ανταμωμάτων και μοιράστηκαν τις ιστορίες τους. Με αφορμή την αναβολή της 27ης Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο.

Φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση του Σεπτεμβρίου 2021


Η Σ. Τσιλιμίγκρα αφηγείται: "Ο Τζίτζικας κι η Μυγδαλιά"

Η Α. Καψωμενάκη αφηγείται: "Ο σκύλος του Πατριάρχη" (Κων/πολη)

Η Κ. Κυριακουλέα αφηγείται: " Η εκδίκηση του ποταμού" (Σκουάμις Καναδάς)

Η Ν. Γιώτη αφηγείται: "Η ιστορία του Γαλαξιδίου"

Η Κ. Τσαλαπατάνη αφηγείται "Οι ακουστικές" (Σάμος)

Η Κ. Καντούρη αφηγείται "Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου" (Αφρική)

Η Ε. Μπασδάρα αφηγείται "Πωλείται γέρος σοφός" (Ανατολή)

Η Σ. Οικονόμου αφηγείται "Η τύχη και η φρόνηση"


Η Α. Κουκουζέλη αφηγείται "Τα λόγια του Ανέμου και της Πέτρας" (Αραβικός κόσμος)

Το ζωντανό αντάμωμα είναι πάντα η βάση της επικοινωνιακής διάστασης του μοιράζεσθαι και του συνανήκειν μέσα από την σύμβση της αφηγηματικής συνεύρεσης σε κοινό τόπο και χρόνο εκ του σύνεγγυς με την καρδιά ανοιχτή. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται όπως πάντα την τελευταία Τετάρτη του μήνα.

Η συνάντηση του Οκτωβρίου μεταφέρεται και  
φιλοξενείται στις 3 Νοεμβρίου στο 
Free Thinking Zone


Είσοδος  με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα


ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 
ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΟΑΣΑ (επί οδού Σίνα και επί Ακαδημίας)

Η λειτουργία της Λέσχης Αφήγησης Αθήνας είναι μια πρωτοβουλία της

 "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" για τη δημιουργία ενός σταθερού (κυμαινόμενου  στη μορφή λόγω Covid 19) περιοδικού βήματος αφήγησης που απευθύνεται και παραχωρείται στη λογική της υποστήριξης, σε όλους και όλες τους ενδιαφερόμενους και ενδιαφερόμενες, οι οποίοι επιθυμούν να μοιραστούν προφορικά μια ιστορία από το χώρο των προφορικών παραδόσεων από τους λαούς του κόσμου. Το βήμα τούτο παραχωρείται σε οποιονδήποτε θελήσει να σταθεί στο κέντρο του λόγου, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα κι αν κομίζει (επαγγελματίας αφηγητής, ερασιτέχνης, εκκολαπτόμενος, μαθητευόμενος εργαστηρίου ή σεμιναριακού κύκλου). Οι συναντήσεις γίνονται με τη συνεργασία και την υποστήριξη του FREE THINKING ZONE, αλλά δεν φιλοξενούνται στο χώρο του λόγω Covid 19, που λειτουργεί πωλητήριο βιβλίων στο σημείο της συνάντησης του Σεράφειου.   Οι ιστορίες που θα ακουστούν θα πρέπει να είναι επιλογή από:

 Λαϊκά παραμύθια, μύθους Αισώπου, μυθολογικές ιστορίες, θρύλους, λαϊκές παραδόσεις,       συναξάρια Αγίων ή αποσπάσματα από έπη, με την "υποχρέωση" να σταλούν οι αρχικές μορφές των αφηγημάτων-δηλαδή η μορφή όπως βρέθηκε η ιστορία και όχι όπως θα ακουστούν

Τηλ. Επικοινωνίας 6945906008

.............................

ΕΙΣΟΔΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣΚΑ

ΑΦΗΓΗΤΕΣ & ΑΦΗΓΗΤΡΙΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021


1. Αγγελική Αγαλιανού

2. Ελεάνα Χατζάκη

3. Μπάμπης Μπουρέκας

4. Σοφήλια Τσορτέκη

5.Γεωργία Φρουτζιάλα

6.Βιολέτα Σολιδάκη

7. Δημήτρης Προύσαλης

8. Ειρήνη Συμεωνίδου

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΦΗΓΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

1. Κυριακή Κυριακουλέα



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου