Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Τα Άσεμνα της Αποκριάς στην Κύπρο



Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό πρόκειται να βρεθούν οι συντελεστές της εποχιακής  παράστασης αφήγησης με θέμα "Τα Άσεμνα της Αποκριάς" με την υποστήριξη της "Παραμύθια & Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη", προκειμένου να πουν λαϊκά παραμύθια και τραγούδια της προφορικής παράδοσης ενταγμένα στο πνεύμα της περιόδου.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20.30 στον όμορφο χώρο του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος θεματικού Μουσείου "Το Πλουμιστό ψωμί", Γρηγόρη Αυξεντίου 9 στη Λεμεσό οι Δημήτρης Β. Προύσαλης και Φίλιππος Πλακιάς στην αφήγηση και το τραγούδι αντίστοιχα θα συναντήσουν τους φίλους των παραμυθιακών αφηγήσεων σε μια βραδιά που αποκλείει αυστηρά τους σεμνότυφους και ηθικολόγους καθωσπρεπιστές καθώς το περιεχόμενο όσων ακουστούν τη νύχτα σίγουρα ντροπιάζουν το αντίκρισμα της μέρας.

Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες στα τηλέφωνα 25340347 και 99526772 και θα υπάρχει εισιτήριο 15 ευρώ με την προσφορά ποτού και εδεσμάτων.

Μια περιδιάβαση ανάμεσα σε ιστορίες και άσματα του λαού που ΄'μελετά" την ανθρώπινη συμπεριφορά στην πιο κρυφή της έκφραση, η οποία προκαλεί, προβληματίζει, ανασύρει, αναστοχάζεται, τοποθετείται και συμπεραίνει γύρω από την γονιμική και ζωοποιό ενέργεια μιας δύναμης μοναδικής σε δυνατότητες αλλά… και συνέπειες. 

Ένα συναπάντημα ανάμεσα στα απόκρυφα του φαντασιακού συλλογικού που καθρεφτίζει –ξεμπροστιάζοντας- βασικές ανθρώπινες συμπεριφορές και παράλληλα εκθέτει κοινωνικές στάσεις και ατομικές ηθικές.

Ανώνυμα λαϊκά τραγούδια και προφορικές ιστορίες απ’ τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής, για την περίοδο του χρόνου όπου τα ανείπωτα μπορούν να αρθρωθούν και τα "ακατάλληλα" μπορούν να ακουστούνε σαν τραγούδι... 

Ένα ταξίδι στα «ξεδιάντροπα» καμώματα του κόσμου που υπονομεύουν τη σκοτεινιά της κοινωνικής ηθικής, εκεί που τα ανήθικα δεν έχουν όριο και παραμύθια ακούγονται σιγανά υπό τη συνο-δεία τραγουδιών που όλοι ξέρουν, μα ντρέπονται να πουν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου