Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Αφήγηση Μαθητείας Φεβρουαρίου 2020



«Παραμύθια λαϊκά για ανθρώπους

που φιλοσοφούν…»



Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 7.30 μμ
ΧΩΡΟΣ: Κτίριο 11δ
Οδός Ρεθύμνου 11,  Πεδίον  Άρεως
Πίσω από Ξενοδοχείο PARK

Λαϊκά παραμύθια της προφορικής παράδοσης απ’ τις άκρες της οικουμένης και τα βαθύτερα της ανθρώπινης ψυχής, που κουβαλούν τη συμπυκνωμένη εμπειρία του κόσμου που διασώθηκε επειδή είχε να πει πράγματα σημαντικά κρυμμένα πίσω από ψέματα… Ιστορίες φτιαγμένες από την ανάγκη του ανθρώπου να φιλοσοφήσει τα μικρά και της ζήσης τα μεγάλα… μοιράζεται με τους φίλους των ιστοριών η ομάδα αφήγησης «Παραμυθία». Αφηγήσεις ανώνυμες και πολυταξιδεμένες στους καιρούς που φανερώνουν  αλήθειες για να ειπωθούν όσα πρέπει ν’ ακουστούν για να φωτιστεί το σήμερα και να μπολιαστεί το αύριο.
 Για όλα αυτά η ομάδα αφήγησης  «Παραμυθία» ανοίγει το σακούλι της και μας λέει ιστορίες…

Ποιος είναι άραγε ο Αλί και ποιο είναι το παράπονό του; Τι να ’ναι άραγε αυτό που θέλουν οι γυναίκες και ποιος θα μπορέσει να το φανερώσει; Ποια είναι η ιστορία του ανθρώπου που έψαχνε να βρει την Αλήθεια; Τι μήνυμα μας φανερώνει η ιστορία της καλύτερης ψαριάς;



Η Ομάδα Αφήγησης «Παραμυθία» είναι μια παρέα ανθρώπων από το χώρο της οικονομίας, της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης που αγαπούν τα λαϊκά παραμύθια του κόσμου και τις αφηγήσεις τους. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός σεμιναριακού κύκλου με θέμα το λαϊκό παραμύθι και την τέχνη της αφήγησής του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και οι βραδιές παραμυθιών που οργανώνουν, αποτελούν μέρος από τη μαθητεία τους στον ανεξάντλητο θησαυρό των λαϊκών παραμυθιακών ιστοριών και της προφορικής τους προσέγγισης. Την ομάδα «Παραμυθία» αποτελούν οι: Γιάννης Στρίγκος, Νίκος Σωτηρόπουλος, Σοφία Τσιλιμίγκρα, Αναστασία Φλωράκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Φωτογραφίες από την αφήγηση με τη θεματική των "Ιστοριών με Ζώα για παιδιά"
από τον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ξένων Γλωσσών MARINOU

Η Α. Φλωράκη αφηγείται "Ποιος είναι ο πιο δυνατός" (Κύζικος-Μ. Ασία)

Ο Γ. Στρίγκος αφηγείται 'Η γλώσσα των ζώων" (Βουλγαρία)

Η Σ. Τσιλιμίγκρα αφηγείται "Της γριάς ο γάτος" (Τραπεζούντα Πόντος)

Ο Ν. Σωτηρόπουλος αφηγείται "Οι δυο κληρονομιές" (Θεσσαλία)






           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου