Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Αφήγηση Μαθητείας 2019-2020


Μια καινούργια ομάδα εκκολαπτόμενων αφηγητών ξεκινά να χαράζει την πορεία της στους χώρους της αφήγησης μέσα από μια πορεία μαθητείας υπό την ονομασία

"Παραμυθία"
 από τον Νοέμβριο του 2019 και για εννέα μήνες, μέχρι και τον Ιούνιο του 2020
Ως υλικό της πρώτης αφήγησης ορίζονται λαϊκά παραμύθια της προφορικής παράδοσης για  μια από τις σημαντικότερες εμπλοκές στη ζωή του ανθρώπου που καθορίζει τη ζωή του και επιχειρεί να μοιραστεί με τους φίλους των ιστοριών η ομάδα αφήγησης «Παραμυθία». Ιστορίες ανώνυμες, δοκιμασμένες από τον καιρό, που φανερώνουν  αλήθειες κρυμμένες κάτω από μεγάλα ψέματα, για να ειπωθούν όσα πρέπει ν’ ακουστούν, λόγια που φέρνουν στο φως όσα δεν πρέπει να κρυφτούν για το δοκίμι της αγάπης.


Η Ομάδα Αφήγησης «Παραμυθία» είναι μια παρέα ανθρώπων από το χώρο της οικονομίας, των υπηρεσιών υγείας και της εκπαίδευσης που αγαπούν τα λαϊκά παραμύθια του κόσμου και τις αφηγήσεις τους. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια ενός σεμιναριακού κύκλου με θέμα το λαϊκό παραμύθι και την τέχνη της αφήγησής του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, και οι βραδιές παραμυθιών που οργανώνουν, αποτελούν μέρος από τη μαθητεία τους στον ανεξάντλητο θησαυρό των λαϊκών παραμυθιακών ιστοριών και της προφορικής τους προσέγγισης. Την ομάδα «Παραμυθία» αποτελούν οι: Γιάννης Στρίγκος, Σοφία Τσιλιμίγκρα, Νίκος Σωτηρόπουλος και Αναστασία Φλωράκη. 

"Παραμύθια Αγάπης και ¨Ερωτα"
(Για κοινό 12+ και ενηλίκους)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019
& ώρα 8.30μμ

Πολυχώρος 17, Δημητρακοπούλου 17-Καλλιθέα
τηλ. 211-4124264

             ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου