Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Παραμύθια στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων 2019-Η αφήγηση του Φεβρουαρίου




Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 
Νέα Ώρα: 7.00 μμ

 Το Πρόγραμμα "Παραμύθια για μεγάλους στη Βιβλιοθήκη" στην πέμπτη του περίοδο για το διάστημα Δεκέμβριος 2018-Ιούνιος 2019 υποδέχεται τον δεύτερο μήνα του καινούργιου χρόνου συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των μηνιαίων αφηγήσεων κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στον φιλόξενο χώρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από την περίοδο 2013-2014 με απεύθυνση σε εφήβους (15+) και ενηλίκους. 

Το θέμα της δεύτερης αφήγησης στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, 
αυτής του Φεβρουαρίου 2019

 "Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα: Παραμύθια για τη θεραπεία της ψυχής"
 (Ιστορίες δύναμης, αντοχής, υπομονής και συνέχειας...)

Επιλεγμένες υποθέσεις από τις προφορικές κληρονομιές των παραδόσεων του κόσμου, που μας υπενθυμίζουν την αναγκαιότητα της λειτουργικής χρήσης των παραμυθιακών αφηγήσεων, ως ένα μέσο για να φωτίσει ο άνθρωπος τα μέσα του τα αφώτιστα, και μια αρμαθιά από αποστάγματα συμβουλών για να συνδεθεί η ατομική πορεία και εμπειρία του καθενός με τη συλλογική μνήμη της εμπειρίας του κόσμου. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν σχέσεις, δρομολογώντας στάσεις και συμπεριφορές οι πληγές μπορεί να ελλοχεύουν, και τα παραμύθια να αναζητούν ρόλο υποστηρικτικό στα αχ του διπλανού ή ίσως τα δικά μας.

Τα παραμύθια, οι μύθοι και οι παραδόσεις που επιλέγονται να γίνουν κέρασμα αφήγησης για τους φίλους των προφορικών ιστορήσεων προέρχονται από το σεντούκι της ανώνυμης προφορικής λογοτεχνίας των λαών του κόσμου, όπως ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα ή απαγκιάζουν σιωπηλά μέσα σε συλλογές ποικίλων θεματικών ή περιοχών προσμένοντας δυνητικούς αφηγητές να τα ανασύρουν από τη λογοπλαστική λήθη και να γίνουν νέοι δυναμικοί ενδιάμεσοι κουβαλητές τους.


Χώρος: Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων
Δ/νση: Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης ΜΕΤΡΟ Λαρίσης
Χρόνος: Κάθε 1η Παρασκευή του μήνα
Νέα Ώρα: 7.00 μμ
Είσοδος Ελεύθερη
Κρατήσεις στα τηλ. 210-8810884 & 210-8846009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου