Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Η συλλογή "Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς" των Εκδόσεων ΕΥΜΑΡΟΣ στο Ίλιον




Η συλλογή των  εκδόσεων ΕΥΜΑΡΟΣ "Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς: Για να συλλογάσαι, να ελπίζεις, να πράττεις" (Α' έκδοση Νοέμβριος 2017 ISBN 978-618-5162-22-1) του Δημήτρη Β. Προύσαλη επιλέχτηκε από τη Λέσχη Ανάγνωσης Γυναικών Ιλίου, να αποτελέσει βιβλίο αναφοράς και επικέντρωσης του ενδιαφέροντος για τα συμμετέχοντα μέλη. 
Η βιβλιοφιλική παρέα στη συνάντησή της

Η Λέσχη Ανάγνωσης Γυναικών Ιλίου σε σχετικό δημοσίευμα που ενημερώνει  για τη λειτουργία του προκαθορισμένου προγράμματος συναντήσεων υπό τον τίτλο "Αφηγηματικές Δευτέρες-Απογεύματα Μέθεξης" που αφορά στην ανάγνωση και συζήτηση των επιλεγμένων κάθε φορά βιβλίων από την τοπική βιβλιοφιλική συντροφιά αναφέρει σχετικά:

"Αφηγηματικές Δευτέρες
Απογεύματα Μέθεξης

Πάντα στον ίδιο ουτοπικό τόπο
Στην Λέσχη Ανάγνωσης Γυναικών Ιλίου

Διαβάστηκαν κείμενα από το "ΒΥΣΣΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑΝΙ" 
της συγγραφέως Λουκρητίας Δούναβη 
και παραμύθια από το πόνημα 
"Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς" 
του διακεκριμένου συλλέκτη και αφηγητή παραμυθιών Δημητρίου Προύσαλη".

Μέρος της παρέας από τα 18 βιβλιόφιλα μέλη της Λέσχης που ήταν παρόντα
στη συνάντηση όπου διαβάστηκαν και σχολιάστηκαν λαϊκά παραμύθια ενάντια σε δύσκολους καιρούς

Η ενασχόληση με την παραπάνω αναφερόμενη συλλογή λαϊκών παραμυθιών είναι η δεύτερη μέσα στο 2018 μετά την αντίστοιχη πρωτοβουλία-δραστηριότητα της Λέσχης Ανάγνωσης του Κέντρου Πρόληψης "Ο Σταθμός" στην Καλλιθέα, τον περασμένο Ιούνιο. 

Ο επιμελητής της έκδοσης αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για τη συγκεκριμένη τιμητική επιλογή, που αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τη σημαντικότητα του είδους για τις ανησυχίες του ενήλικου κοινού, καθώς και τις ευχαριστίες του για όσους και όσες πρότειναν το βιβλίο του.

Η έκδοση έχει γίνει με την υποστήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου