Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία η νέα συλλογή "Παραμύθια των Μεταμορφώσεων" από την ΑΠΟΠΕΙΡΑ


Α εκδοση: Μάιος 2018
Σελ. 210

ISBN 978-960-537-247-7

(Συλλογικό εργο)

Η παρούσα συλλογή συμπεριλαμβάνει 17 ιστορίες προφορικής παράδοσης που ακούστηκαν στη διάρκεια του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα… μια πόλη παραμύθια» (19-26/3/2017) στον εορταστικό Μαραθώνιο για την «Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης» τον Μάρτιο του 2017. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το 2014, από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), τη Μη Κερδοσκο-πική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ. Εμπνέεται από και αφιερώνεται στην εν λόγω ημέρα με πολυήμερες, ποικίλου χαρακτήρα εκδηλώσεις.
Αποτελεί πρωτοτυπία σε διεθνές επίπεδο μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι συνδέονται   οργανικά με τον κόσμο της αφήγησης, να προβαίνουν σε  τέτοια θεματική έκδοση από το 1990, όταν ξεκίνησε να θεσμοθετείται η εορταζόμενη ημέρα.
Προηγήθηκαν οι συλλογές: «Παραμύθια των Ευχών» και «Παραμύθια με δυνατές γυναίκες» θέματα της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης του 2015 και 2016-από την ΑΠΟΠΕΙΡΑ που κυκλοφόρησαν με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση.
Αφηγούνται και γράφουν
ΜΑΡΟΥΣΑ ΑΠΕΙΡΑΝΘΙΤΟΥ, ΔΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΙΝΤΑΣ, ΚΑΤΙΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ,               ΦΛΩΡΑ ΚΟΛΙΑΡΑΚΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΝΤΟΡΟΥΔΑ, ΕΛΛΗ ΚΟΥΒΑΡΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΛΕΙΑ ΝΑΚΟΥ, ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ  Β. ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ,                       ΛΟΥΚΙΑ ΣΟΥΓΙΑ, ΒΑΝΙΑ ΣΤΑΜΠΟΛΑΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑΝΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΚΟΥ, ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου