Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

28/2 στην ΕΡΤ 2 "Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί"




 
 
Το ντοκιμαντέρ «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί»
(εδώ έχουμε την αφήγηση-απόσπασμα από τη Σαββούλα Ριζαργιώτη- Ο Χάρος κουμπάρος) αφιερωμένο στους λαϊκούς παραμυθάδες των Τρικάλων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της παραμυθιακής αφήγησης την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 5μμ
στη συχνότητα της  ΕΡΤ2

Είναι ένα ζωντανό μάθημα μνήμης και παράλληλα μια απόδειξη της ανεξάντλητης μαγείας που ασκούν τα παραμύθια του λαού μέσα από την πάλλουσα φωνή των αυθεντικών φορέων τους, οι οποίοι αφηγούνται στο φυσικό τους χώρο, με την αμεσότητα, τη λιτότητα και την απλότητα του προφορικού λόγου.
 
Είχαμε τη χαρά να προβάλουμε τη συγκεκριμένη ταινία στο 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια" το 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ αλλά και την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε την ταινία στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου "Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας.
 

Διάρκεια ταινίας: 115 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές
Παραγωγή: e-trikala ΑΕ © 2014
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, νομού Τρικάλων.
Σενάριο: Βασίλης Λουλές, Κώστας Μαχαίρας
Μοντάζ: Κινάν Ακάουϊ
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Γερανιός
Φωτογραφίες γυρισμάτων: Μάνος Κριτσωτάκης
Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Ένα ντοκιμαντέρ που το Πανεπιστήμιο ΧΑΡΒΑΡΝΤ των ΗΠΑ συμπεριέλαβε στη συλλογή του με ταινίες από όλο τον κόσμο, ώστε να χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αρκετά ακόμα Πανεπιστήμια της Αμερικής έχουν ζητήσει να κάνουν το ίδιο.
Αγγλικός τίτλος της ταινίας: «And I Also Passed by There and Had Paper Shoes to Wear».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου