Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Blues και παραμύθια του αμερικάνικου νότου


 
"Blues και παραμύθια του αμερικάνικου νότου"
Μια βραδιά συνάντησης των λαϊκών παραμυθιών με τα blues του αμερικανικού νότου από τις πιο ξεχωριστές φιλοξενεί ο πολυχώρος της στοάς OLD CITY στο κέντρο της Αθήνας. Ο λαϊκός λόγος συναντά τον ρυθμό, μελωδίες πολυτραγουδισμένες απαντούν ιστορίες όλο νόημα που πέρασαν την πλευρά του Ατλαντικού με διάθεση στοχαστική πάνω σε μοτίβα μουσικά. Φωνές των ανθρώπων, παλιές μα πάντα επίκαιρες συνοδεύονται από μοναδικές εκτελέσεις.
Ποια είναι η ιστορία της απελευθέρωσης του σκλάβου Τζιμ; Τι κρύβει μια νεροχελώνα μέσα στη στέρνα της; Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πετάξουν; Ποιος είναι ο γέρο-νεγρο Τόμπι και τι ζει η Σάρα;    
αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης 
Μουσική: Nick Tsiamtsikas blues band                                                                                                           
στη Στοά του OLD CITY -Πατησίων 99-101
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 21.30
Τηλ Κρατήσεων 210-8222410
 
Nick Tsiamtsikas Blues Band

Το σκληρό ηλεκτρικό Blues του Chicago, αλλά και οι ακουστικοί ρυθμοί του αμερικάνικου Νότου, δεν έχουν μυστικά για την μπάντα του Νίκου Τσιαμτσίκα.
Μα μπάντα που ακολουθεί πιστά τη σκηνή των Blues, ηλεκτρικών και ακουστικών, με σεβασμό στην ιστορία της μουσικής που γέννησε το Rock N’ Roll το Rock τη Soul Και ενέπνευσε σχεδόν όλα τα είδη, σ ολόκληρο τον κόσμο.Η μπάντα με το δικό της μοναδικό τρόπο, ιδιαιτέρως την τελευταία πενταετία, έχει στο δυναμικό της έντονη παρουσία στις μουσικές σκηνές της Αθήνας, μικρά και μεγάλα κλάμπ των προαστίων και περιοδείες στην περιφέρεια σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις. Η μοναδική χροιά της φωνής του Νίκου Τσιαμτσίκα, κυριαρχεί στην εκτέλεση κομματιών των Muddy Waters, B.B. King, Buddy Guy, Junior Wells, Willie Dixon και δεκάδων άλλων δημιουργών και σε αρμονία με την απόλυτα Blues ηλεκτρική κιθάρα του Βαγγέλη Μαγκλάρα , αποδίδουν με τρόπο απαράμιλλο τη μουσική σκηνή των Chicago Blues κερδίζοντας με κάθε εμφάνιση νέους φίλους. Ορόσημα αποτελούν το μπάσο του Δημήτρη Μάλλη και τα τύμπανα του Γιάννη Αντωνόπουλου, που συνθέτουν τη δυνατότερη Blues ομάδα αυτή τη στιγμή στην πλούσια ομολογουμένως μουσική σκηνή της Αθήνας. Από τις εμφανίσεις της μπάντας δεν λείπουν οι φίλοι και καλεσμένοι. «Για εμάς τα Blues, είναι τρόπος ζωής, όσο περίεργο κι αν φαίνεται», δηλώνουν τα μέλη της μπάντας, που δεν λοξοκοιτούν σε άλλα είδη με εμπορικούς σκοπούς ή στόχο να ικανοποιήσουν μεγαλύτερο κοινό και να ενισχύσουν το βιοπορισμό τους. Τα Blues στην Ελλάδα, έχουν βρεί στη Nick Tsiamtsikas Blues Band , έναν σπάνιο σύμμαχο, συνοδοιπόρο, οπαδό και στρατιώτη, γνήσιο και ολοκληρωμένο, αυθεντικό πρεσβευτή των Blues, που δε χρειάζεται πολλές συστάσεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου