Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Διήμερο Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Κερατέα


ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ
 ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

για μικρούς και μεγάλους


Η  «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ» σας προσκαλούν στο διήμερο φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους, που γίνεται για πρώτη φορά στην Κερατέα.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι να ξαναέρθουμε σε επαφή με τον προφορικό λόγο μέσα από τα λαϊκά παραμύθια και τη σοφία τους, να διασκεδάσουμε και να ξαναβρεθούμε λέγοντας ιστορίες και παραμύθια παρηγοριάς και αγάπης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει 3 παραστάσεις αφήγησης και ένα σεμινάριο για όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της αφήγησης. Οι παραστάσεις γίνονται σε επιλεγμένους χώρους μέσα στο περιβάλλον της πόλης μας, σε γωνιές που ενώνουν το χθες με το σήμερα. Η είσοδος στις αφηγήσεις είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα είναι:


·          Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012   
        ώρα 6 το απόγευμα 
        στον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό: 

 Παράσταση αφήγησης με τον αφηγητή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ με θέμα:

«    Κι αυτό θα περάσει: Λαϊκά παραμύθια της υπομονής, της απαντοχής και της ελπίδας...»
      Ιστορίες σοφίας του χτες απ' τις άκρες του κόσμου και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής για να υποστηρίξουμε  και να αλαφρύνουμε το σήμερα και το αύριο των ανθρώπων.

·      Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 
     ώρα 11:30 το πρωί 
     στο προαύλιο της Παναγίας Αμάχαιρη:

      Παράσταση αφήγησης από τους «ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» με θέμα:
     
      «Παραμύθι, μύθαρος κι η κοιλιά μας πύθαρος!». Ιστορίες απίστευτων περιπετειών απ’ τον κόσμο των ζώων από την εποχή εκείνη που τα ζώα είχαν ανθρώπινη λαλιά.  Οι «Tαξιδευτές παραμυθιών» είναι μια παρέα φίλων που αγαπούν τα λαϊκά πα-ραμύθια του κόσμου και θέλουν να τα μοιράζονται  με το κοινό γιατί πιστεύουν πως με την αφήγηση των ιστοριών ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος. Η παρέα των «Ταξι-δευτών» αποτελείται από τις: Μαρία Καναβάκη, Έλσα Μητροπούλου-Πάλλα, Χρύσα Πορίχη, Μαρία Σιταροπούλου και τον Ανδρέα Ραυτόπουλο.

·         Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012  
      ώρα 6 το απόγευμα 
      στη πλατεία του Αγ. Χαράλαμπου:

Παράσταση αφήγησης με την αφηγήτρια ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ με θέμα:

«Παραμύθι, μύθι, μύθι το κουκί και το ρεβίθι...»
Καμώματα ανθρώπων και ζώων, ιστορίες παράξενες και χιουμοριστικές που κουβάλησε από μακριά η  παραμυθού.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από τις 10:30 ως τις 2:30 το μεσημέρι στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ». Το βιωματικό αυτό σεμινάριο για την τέχνη της αφήγησης και των λαϊκών παραμυθιών θα γίνει με τον παιδαγωγό, ερευνητή, συγγραφέα και παραμυθά Δημήτρη Προύσαλη. Μπορούν να 

συμμετέχουν γονείς, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εμψυχωτές, καθηγητές και γενικά όσοι αγαπούν τα παραμύθια και θέλουν να ασκηθούν στον προφορικό λόγο.  Θα γίνει αν συμπληρωθεί ένας ελάχιστος αριθμός συμμετοχών μέχρι την Πέμπτη 20/9. Συμμετοχές-πληροφορίες στα τηλέφωνα 2299069850 - 6945779880.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου