Η ένατη και τελευταία ημέρα του 14ου Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου που ήταν αφιερωμένο στην Κύπρο με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή του Αττίλα του 1974, ήρθε γρήγορα και έκλεισε τις πολυήμερες εκδηλώσεις που στέφθηκαν από οργανωτική επιτυχία.
Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στην αυλή του παλιού σχολείου αρχικά με πρωινό εργαστήρι σχετικό με την τέχνη της αφήγησης και απογευματινό εργαστήρι που αφορούσε τη γνωριμία του ενήλικου κοινού με την τεχνοτροπία της νεολιθικής και χαλκολιθικής εποχής, συνδέοντας το νεολιθικό Διμήνι της Μαγνησίας με τη Χοιροκοιτία της Κύπρου.
Οι εκδηλώσεις με παράσταση αφήγησης ολοκληρώθηκαν με ιστόρηση που είχε θέμα: "Μιαν φοράν τζι έναν τζαιρόν είσσεν: Παραμύθια λαϊκά από τα κατεχόμενα της Κύπρου (1868-1973)" που πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Β. Προύσαλη σε μουσική συνοδεία της Λίλης Προύσαλη.
Λίγες σκέψεις στο άνοιγμα της τελικής εκδήλωσης
Παραμύθια λαϊκά από τα Κατεχόμενα της Κύπρου ακούγονται στην αυλή του παλιού σχολείου
Παραμύθια από τη Λεύκα και τη Γαληνή Λευκωσίας, τη Λύση Αμμοχώστου και τον Κουτσοβέντη της Κερύνειας
Λίγο πριν το κλείσιμο των εκδηλώσεων με τον μπουφέ των γαστρονομικών εμπνεύσεων από τις γυναίκες του χωριού αλλά και από τις μαγειρικές προσφορές των παραθεριστών στη δράση "Επινοώντας το πιάτο του Κένταυρου" για έκτη συνεχόμενη χρονιά, μια ακόμη έκπληξη περίμενε τους παραμυθόφιλους: Η Μαρίνα Βολουδάκη στη φωνή και ο Σπύρος Λευκοφρύδης στη μουσική συνοδεία, παρουσίασαν μελοποιημένα ποιήματα του Αδάμου Μουζουρή, προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας αλλά και άλλων ποιητικών δημιουργιών που έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.
Ο Σπύρος Λευκοφρύδης, ο Αδάμος Μουζουρής,
ο Δημήτρης Β. Προύσαλης και η Μαρίνα Βολουδάκη
σε αναμνηστική φωτογραφία.