Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Τελική αφήγηση Μαθητείας 2020


Η Ομάδα αφήγησης "Παραμυθία" (Γ. Στρίγκος, Ν. Σωτηρόπουλος, Σ.Τσιλιμίγκρα, Α. Φλωράκη) πραγματοποιεί την τελική αφήγηση της μαθητείας της για την περίοδο 2019-2020, ένα χρονικό διάστημα που σημαδεύτηκε από το γεγονός της πανδημίας του Covid 19 το οποίο έχει αφήσει ανοιχτές πληγές σε όλη την κοινωνία, ελληνική και αλλότριες.

Οι αφηγήσεις μαθητείας αποτελούν μια πλούσια σε εμπειρία διαδρομή, στην πορεία δημιουργίας μιας δυναμικής σχέσης αλληλεπίδρασης των νέων εμπλεκόμενων αφηγητών για την απόκτηση μιας εικόνας και μιας συνείδησης των απαιτήσεων που θέτουν οι ιστορίες . Η δυσκολία κρύβεται και αναδύεται από τα κείμενα, τις συνήθεις πηγές άντλησης των εμπνεύσεων των εκκολαπτόμενων ιστορητών, αφού η μελέτη τους αποκαλύπτει ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητας και του κόσμου που κρύβουν, στην προσπάθεια των αναδιηγητών τους να τις ζωντανέψουν και να τους δώσουν προφορική υπόσταση όσο το δυνατό εγγύτερα στην πρότερη μορφή τους, κρατώντας μηνύματα, διαθέσεις και ποιότητες στο επίπεδο που πρέπει. 

Οι φετινές συνθήκες δυσκόλεψαν την προσπάθεια αυτή,  αφού οι μηνιαίες αφηγήσεις μαθητείας από τον Νοέμβριο ως και τον Ιούνιο διακόπηκαν από τη σοβαρότητα των γεγονότων που προέκυψαν κυρίως στην περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2020. Παρόλα αυτά η μαθητεία συνεχίστηκε μέσα από την αναγκαστική χρήση του διαδικτύου και υπό την απουσία του πολύτιμου παράγοντα του ζωντανού ακροατηρίου, που πάντα συνεισφέρει στην απόκτηση εμπειρίας, αφού το ειδικό του βάρος είναι σημαντικότατο στοιχείο αμεσότητας, οικειότητας και ζωντάνιας σε κάθε αφηγηματική σύμβαση, που επηρεάζει τους αφηγητές και συμβάλλει στη δημιουργία ατμόσφαιρας. 

Οι ζωντανές αφηγήσεις επανήλθαν τον περασμένο Ιούνιο με μια όμορφη βραδιά σε έναν ανοιχτό χώρο στην Πλάκα όπου ακούστηκαν "Παραμύθια απ' τα χώματα της Μικρασίας" σε ένα φιλικό μας κοινό κλειστού κύκλου που κλήθηκε να μας συνοδέψει κρατώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, αποστάσεις, μάσκες, αντισηπτικά.

Τα "Παραμύθια της Ανατολής" αποτελούν την τελευταία θεματολογία του αφηγηματικού έτους και θα τα μοιραστούν οι εκκολαπτόμενοι/νες αφηγητές και αφηγήτριες στους φίλους που θα τους συνοδεύσουν το

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
 και ώρα 7.30 μμ 

στο άνω πλάτωμα των Αέρηδων 
στην Πλάκα, 
στο τέλος της Οδού Κυρρήστου





Απαραίτητη η παρουσία σκαμπό και μικρών καρεκλών από τους θεατές-ακροατές αφού ο χώρος είναι ανοιχτός και δεν θα υπάρχουν καθίσματα παρά μόνο όσα φέρουν μαζί τους το δυνητικά παριστάμενο κοινό.


Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα, βάζουμε αντισηπτικό

 Μένουμε Ασφαλείς - Home | Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου