Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Στον απόηχο της παρουσίασης μιας συλλογής: Παραμύθια λαϊκά του Περιβάλλοντος-Για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι-στη Θρυαλλίδα




Στην πρώτη της ζωντανή παρουσίαση στο παραμυθόφιλο και μη κοινό, η συλλογή "Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι" αντάμωσε παλιότερους και νεότερους φίλους και φίλες, την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στον φιλόξενο και δημιουργικό χώρο του Συλλόγου Κοινωνικής & Πολιτιστικής Παρέμβασης ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ στο Θησείο. Η συγκίνηση ήταν παρούσα, αφού πραγματοποιήθηκε μετά από πολλούς μήνες λόγω της καραντίνας, μια δια ζώσης συνάντηση ενός βιβλίου με τους λογής λογής δηλωμένους και μη φίλους του. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη, συγκινητική και διάχυτη ανάμεσα στους ανθρώπους που ξαναβρέθηκαν αντάμα στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών 11.


    Την εκδήλωση άνοιξε ο εκδότης του οίκου ΕΥΜΑΡΟΣ, Πέτρος Κακολύρης (εδώ στη φωτό, στην πρώτη σειρά) που μίλησε με συγκινητικά λόγια με την ευκαιρία της συνάντησης, ενώ οι παρευρισκόμενοι άγγιξαν τους πενήντα φίλους και φίλες. Ανάμεσά τους, τίμησαν την εκδήλωση ο δάσκαλος των γραμμάτων, φιλόλογος Χρήστος Ρώμας, συγγραφέας της Ιστορίας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και εκατοντάδων αναλύσεων θεμάτων της αρχαίας ελληνικής και νεότερης ελληνικής γραμματείας (Εκδόσεις Επικαιρότητα, Σαββάλας), ο ποιητής Δημήτρης Φιλελές (Εκδόσεις. ΑΠΟΠΕΙΡΑ, ΠΗΓΗ), ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ερευνητής-λαογράφος Βασίλης Ι. Γεργατσούλης (Εκδόσεις ΕΝΤΥΠΟΙΣ, 24 Γράμματα) καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί, προφορικοί αφηγητές, παλαιότεροι και νεότεροι συνεργάτες και συμπορευτές σε μια πληθώρα πρωτοβουλιών, δραστηριοτήτων και θεματικών συγκλίσεων.


Για το βιβλίο μίλησε η Εμμανουέλα Κατρινάκη, φιλόλογος -Κοινωνική Ανθρωπολόγος, μέλος της Ομάδας Μελέτης του Καταλόγου του Ελληνικού Παραμυθιού, ο εκδότης Πέτρος Κακολύρης και ο συγγραφέας επιμελητής της έκδοσης, αφηγητής-δάσκαλος, Υπ ΔΡ ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ Δημήτρης Β. Προύσαλης.

Η εκδήλωση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, περιείχε ομιλίες, προσωπικές καταθέσεις και εισηγήσεις, αφηγήσεις-αναφορές στο βιβλίο. Έκλεισε με προφορικές αφηγήσεις ιστοριών από το συγκεντρωμένο υλικό οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο τον επιμελητή της έκδοσης και συνοδεύτηκαν από τη μουσική και τη φωνή του εξαιρετικού τραγουδοποιού Φίλιππου Πλακιά.

                    Ο Φίλιππος Πλακιάς τραγουδά και συνοδεύει τις ιστορίες με την κιθάρα του

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένη ολόκληρη την εκδήλωση της παρουσίασης της συλλογής "Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι": Ιστορίες οικολογικής ευαισθητοποίησης" μπορείτε να αντιγράψετε τον παρακάτω σύνδεσμο, να κάνετε επικόλληση στο GOGGLE και να ακούσετε όσα ειπώθηκαν: 

https://fb.watch/6a96RiACLo/

Το εξώφυλλο της συλλογής

Με την υποστήριξη της






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου