Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Βίντεο-Web παρουσίασης συλλογής "Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι: Ιστορίες οικολογικής ευαισθητοποίησης, Χανιά Μάρτης 2021


Στα πλαίσια του διήμερου εορτασμού (20-21 Μαρτίου 2021) της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης (World Storytelling Day-20 Μαρτίου), εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το φορέα "Οι παραμυθάδες της πόλης των Χανίων" σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, πραγματοποιήθηκε μεσημεριανή παρουσίαση της τελευταίας συλλογής "Παραμύθια λαϊκά για να σώσουμε το Μεγάλο μας Σπίτι: Ιστορίες Οικολογικής Ευαισθητοποίησης". Η συλλογή κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020.
Πρόκειται για μια διαδρομή μέσα από το συλλογικό φαντασιακό των λαών του κόσμου που θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις σχέσεις του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο φιλοξενείται. 

Αποτελεί μια πρόταση διαλόγου που κινείται στην κατεύθυνση της επανενεργοποίησης της συνείδησης,  προκειμένου να αντιμετωπιστούν λειτουργικά και αποτελεσματικά τα διαχρονικά-όπως  αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των 65 ιστοριών του βιβλίου- προβλήματα από τη στάση του ανθρώπινου είδους απέναντι στη χλωρίδα και πανίδα με καταστρεπτικές συνέπειες.
 
Στη λογική του αναστοχασμού, φαίνεται πως οδηγεί το συγκεντρωμένο υλικό που εκπροσωπεί περιοχές και λαούς από τις πέντε ηπείρους, σε μια διαδρομή αφηγηματικών εμπνεύσεων και δημιουργικών μυθοπλαστικών αποτυπώσεων που εκπλήσσει τους ενδιαφερόμενους, καθώς σύγχρονα και επίκαιρα προβλήματα περιβαλλοντικής κρίσης και οικολογικής ανισορροπίας εντοπίζονται αναδυόμενα μέσα σε πολύ παλιές ιστορίες που δοκιμάστηκαν από το χρόνο.




Στην παρουσίαση πήραν μέρος:

Η Βάνια Σταμπολάκη που συντόνισε, η Αγγελική Μπεμπλιδάκη που μίλησε για τη συλλογή και έθεσε ερωτήσεις, ο Πέτρος Κακολύρης, υπεύθυνος των εκδόσεων ΕΥΜΑΡΟΣ και ο συγγραφέας Δημήτρης Β. Προύσαλης. Στη ροή της παρουσίασης τέθηκαν ερωτήματα από συμμετέχοντες παρισταμένους όπως ο Λεωνίδας Γραμματικάκης-σκηνοθέτης και ο Νίκος Μπλαζάκης-καραγκιοζοπαίχτης.

Όλες οι εκδηλώσεις του διήμερου αφιερώματος είναι αναρτημένες στο κανάλι του Δήμου Χανίων στο YouTube.

Κατά τη συνήθη πρακτική έως τώρα, τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα παραχωρούνται σε φορείς Κοινωνικού Χαρακτήρα και του συγκεκριμένου τίτλου προσφέρονται ευγενικά εσαεί στο Ίδρυμα ΑΜΕΑ του Βόλου


Η έκδοση υποστηρίζεται από την "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη"




Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποσταλεί στο σπίτι ή το γραφείο σας
με μια κλήση στα τηλέφωνα
210 97 08 811 / 6984 91 16 22
χωρίς χρέωση των μεταφορικών για τις παραγγελίες εντός Αττικής

Επίσης μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τον ιστότοπο των εκδόσεων ΕΥΜΑΡΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου