Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

2003-2023: 20 χρόνια στα Σταυροδρόμια των παραμυθιών: Κουβεντιάζοντας με καφέ και τσάι-Κύκλος δίωρων μηνιαίων συναντήσεων 18/10

Καφέ ή τσάι με κουβέντα για τα λαϊκά παραμύθια και την αφήγησή τους, κερνά για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων (2003-2023) από την στιγμή που ο γράφοντας αποφάσισε να μοιραστεί σε γνωστό και άγνωστο ακροατήριο τις λαϊκές παραμυθιακές ιστορίες που αγαπά, κάνοντας ενδιαφέρουσες διαδρομές στους δρόμους των προφορικών αφηγήσεων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

20 Δεκεμβρίου 2003 "Μυθιστορίες & παραμυθοαφηγήσεις" (φωτό από το επίσημο πρόγραμμα)
1ο Πειραματικό Φεστιβάλ Θέατρου Δρόμου Δραπετσώνας
"Δρόμοι...Θεάτρου δρόμου"
(ως μέλος της ομάδας αφήγησης ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ")

Ο Δημήτρης Β. Προύσαλης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ "Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη" διοργανώνει έναν κύκλο μηνιαίων δίωρων συναντήσεων με τίτλο: "Κουβεντιάζοντας με καφέ ή τσάι για παραμύθια" στο φιλόξενο χώρο του Free Thinking Zone (Σκουφά 64-Αθήνα) με αφορμή τον εορτασμό μιας ολόκληρης εικοσαετίας εμπλοκής του στην παραστατική αφήγηση/ιστόρηση και τη σχέση του με τον κόσμο των λαϊκών παραμυθιών. 

Οι συναντήσεις έχουν ελεύθερη είσοδο αλλά προϋποθέτουν απαραίτητα την τηλεφωνική επικοινωνία στο 6945906008 και την προσυνεννόηση, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12 συμμετοχών που εκτός των θεωρητικών, διαλογικών και εμπειρικών προσεγγίσεων θα έχουν κερασμένο τον καφέ ή το τσάι από τον εορτάζοντα 20χρονο! Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι ανοιχτή και όχι δεσμευτική καθώς η πρόσκληση είναι γενική και η σύνθεση των συναντήσεων μπορεί να είναι ποικιλόμορφη από αντάμωμα σε αντάμωμα. Δεν έχει χαρακτήρα σεμιναριακό αλλά επικοινωνιακό και οι συναντήσεις επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα διαλόγου αλλά και εμβάθυνσης. Η αφηγηματική εμπειρία, η θεωρητική συγκρότηση, η εκδοτική κινητικότητα, αλλά και ζητήματα απόψεων και προσεγγίσεων τίθενται ανοιχτά στο τραπέζι του ανταμώματος και ο γράφων θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στα ερωτήματα που θα τεθούν και τα ζητήματα τα οποία θα ανακύψουν.

2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης 2016

Απευθύνεται με την ευκαιρία αυτή ένα ανοιχτό κάλεσμα σε φίλους, φίλες, γνωστούς και άγνωστους ενδιαφερόμενους για ένα αντάμωμα διαλόγου με επίκεντρο τα λαϊκά παραμύθια και την προφορική αφηγηματική τους διάσταση και προσέγγιση, στη λογική του εμπειρικού αναστοχασμού και της παραμυθιακής γνωριμίας και αλληλόδρασης. Παραμυθολάτρες και αφηγηματολάγνοι, μελετητές και αναζητητές του λαϊκού φανταστικού, σπεύσατε και καλώς να ανταμωθούμε!

Συνάντηση 1η

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ώρες: 18.30-20.30

1 Οκτωβρίου 2023 Στα πλαίσια του 100memories του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, 
του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών


Με την υποστήριξη της




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου